Skuffende fusions-bonus til HP's Fiorina

Carly Fiorina fik 27 millioner kroner i 2002 for at stå i spidsen for det sammenlagte HP/Compaq. Først ville hun sammen med Compaqs chef have haft 800 millioner. Nu håber hun, aktionærerne vil give hende en årlig bonus på 83 millioner kroner.

Hewlett-Packards øverste chef, Carly Fiorina, der først på året lagde vejen forbi Danmark, fik en skuffende lille kontant præmie ud af at fusionere det tidligere Compaq Computers ind i HP.

I regnskabsåret 2002, hvor HP betalte 131 milliarder kroner for Compaq, fik Carly en ekstra bonus på 20 millioner kroner ud over lønnen på små syv millioner.

Beløbet er meget mindre, end den bonus hun i sin tid forsøgte at få ud af selskabet, skriver Financial Times.

Sammen med daværende Compaq-chef, Michael Capellas, ville Fiorina have 794 millioner kroner i bonus for at gennemføre fusionen, men den plan blev forkastet af HP sidste år.

Den reelle bonus fremgår af regnskabsregistreringer for fusions-året, som selskabet har sendt til de amerikanske myndigheder.

Carly Fiorina havde noget af en opgave at se til med fusionen, da en af de oprindelige HP-stiftere, Walther Hewlett, forsøgte at forhindre fusionen med næb og klør.

Fusionen blev kun lige vedtaget med lidt over 50 procent af stemmerne på generalforsamlingen.

Siden da er Carly Fiorinas fremtidige lønramme ikke blevet fastsat, og hvor meget hun vil kræve for at fortsætte i spidsen for det nye HP, tør Financial Times ikke byde på.

Avisen oplyser dog, at aktionærerne snart skal tage stilling til et forslag, der vil give Fiorina en årlig bonus på 83 millioner kroner.

Som frynsegoder fik Fiorina omkring 103.000 kroner i revisorhjælp samt 863.000 til at betale for hjælp til huskøb.

Chefen for Compaq, Michael Capellas, fik et gyldent håndtryk på 97 millioner kroner for at få fusionen på skinner.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere