Ejerne redder Mondo fra kæmpe-underskud

Det danske softwarehus Mondo tabte stort på kerneprodukterne sidste år, da ledelsen købte selskabet. Men ejerne slår en streg over deres milliontilgodehavende, og direktøren lover overskud i år.

Det er stadig ikke lykkedes Mondo at få en fornuftig forretning ud af at tilbyde hosting og drift af IT-systemer.

Selskabet kom ud af 2002 med et overskud på 1,7 millioner kroner, men det skyldes kun, at Mondos direktør og medejer Anders Christian Andersen valgte at vinke farvel til et tilgodehavende på 16 millioner kroner.

I november købte han sammen med fire ledende medarbejdere Mondo fri af konkursboet efter franske Integra for et ikke offentliggjort beløb. Integra valgte i forbindelse med handlen at undlade at opkræve sine penge fra Mondo.

Den nye ejer er godt tilfreds med resultatet.

- I januar ligger vi seks procent over budget, og vi kommer helt sikkert ud med et positivt driftsresultat i 2003. Vi tjener penge på begge vores forretningsområder, og vores salg er steget med næsten 30 procent fra 2001 til 2002. Med de takter, vi har vist i årets begyndelse, forventer vi tilsvarende vækst for 2003, oplyser han.

Hostingcenter til 75 millioner
Mondo har mere end halveret underskuddet på driften fra 2001, hvor det blev på 32,7 millioner ud af en omsætning på 28 millioner. I regnskabsåret 2002, der fulgte kalenderåret, landede det på minus 14,3 millioner ud af en omsætning på 36,6 millioner kroner.

Mondo A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning35,628,0
Resultat af primær drift (EBIT)-14,3-32,7
Resultat før skat -14,3-33,5
Resultat1,7-11,2
Egenkapital2,0-0,7
Antal ansatte5755
Specielt udgifter ved etableringen af et nyt hostingcenter på Lyngbyvej har kostet Mondo dyrt. De seneste tre år har Mondo brugt 75 millioner kroner på hostingcentret, der nu står klar til endnu flere kunder.

Ifølge Anders Christian Andersen budgetterer Mondo med at runde 40 millioner i omsætningen i indeværende år, og om tre år skal Mondo være en 100 millioner kroners-forretning.

- Vi er stadig på jagt efter fornuftige partnere, vi kan købe. Mondo skal vokse, og det kan kun i begrænset omfang ske organisk, siger Anders Christian Andersen, der i øjeblikket forhandler på fjerde måned med flere virksomheder, der potentielt kan overtages.

Skattetænkning fastholder gæld
Fra at skylde franske Integra omkring 29 millioner kroner sidste år er gælden nu nedbragt til lidt over 12 millioner kroner.

Anders Christian Andersens selskab Raptitus overtaget gældsbeviset fra Integra og valgt at vinke farvel til de første 16 millioner kroner.

De penge er eftergivet og har været med til at sikre Mondo en positiv bundlinie i 2002.

Egentlig ville Anders Christian Andersen have eftergivet Mondo hele beløbet på de 29 millioner kroner, men for at undgå at skulle betale skat at et potentielt større overskud har Mondo valgt en anden model.

I regnskabet for 2002 står der, at Mondo har indgået en afdragsordning på almindelige markedsvilkår med Raptitus, der er Anders Christian Andersens eget selskab.

- Men det er ikke sådan, at jeg forventer at få udbetalt løbende afdrag. Jeg afstår gerne fra restbeløbet på de 12 millioner kroner, men nu har vi gjort det på den måde for at betale mindst muligt i skat, oplyser Anders Christian Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere