Mondosoft har brændt 180 millioner af

Det har kostet investorerne 180 millioner kroner at få en rentabel forretning ud af Mondosoft. Senest har selskabet fået 10,7 millioner kroner tilført, og for første gang forventer ledelsen sorte tal på bundlinien.

Den danske virksomhed Mondosoft, der udvikler og sælger søgemaskinen Mondosearch, har igen fået flere penge fra investorerne.

Denne gang er der tale om en håndsrækning på lidt over 10 millioner kroner.

Pengene tilføres dels i kontanter, dels ved at aktionærerne slår en streg over et tilgodehavende på 5 millioner kroner mod tilgengæld at få en større aktiepost.

Dermed har Mondosoft siden etableringen i 1998 fået tilført omkring 180 millioner kroner i kapital. En del af dem har Mondosoft fået som kontanter, mens andre tilskud er givet som konvertering af gæld, eller i form af aktiver.

Investorerne tæller blandt andre Mikael Konnerups investeringsselskab Dico, hollandske Gilde IT Fund og Kommunernes Pensionsforsikring.

Markant forbedring af bundlinien

- Vi har haft et virkelig godt år med tæt ved en fordobling af omsætningen. Men vi havde brugt så mange kontanter, at en kapitaltilførsel var nødvendig for at sikre driften, siger teknisk direktør Hans Jørgen Skovgaard, Mondosoft.

Selskabet forventer at komme ud af 2002 med sorte tal på bundlinien, hvilket er en markant forbedring af resultatet fra 2001, hvor underskuddet blev på 44,4 millioner kroner.

Specielt salget af licenser gennem Microsofts officielle partnernetværk har skubbet det internationale salg i gang.

Mondosoft har indgået en aftale om at pakke en udgave af selskabets søgemaskiner med alle de Commerce og Content Management Servere, som Microsoft sender på gaden gennem partnere.

Det har ifølge Hans Jørgen Skovgaard resulteret i et stærkt licenssalg både i Storbritannien, Danmark, USA og Sverige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere