EU får ny klage over Microsoft

En amerikansk brancheorganisation afleverer i dag en rapport på 260 sider til EU-Kommissionen. Rapporten skal overbevise kommissionen om, at Microsoft udnytter sin dominans til at knuse konkurrenterne.

Den amerikanske brancheorganisation Computer and Communications Industry Association (CCIA) afleverer i dag en rapport på 260 sider til EU's konkurrencekommissær, Mario Monti, skriver Reuters.

Rapporten skal overbevise Monti og kommissionen om, at Microsoft udnytter sin dominans til at knuse konkurrenterne.

CCIA har tidligere forsøgt at få indført nye sanktioner mod Microsoft i hjemlandet, men det gik i vasken, da
en amerikansk dommer afviste at straffe Microsoft hårdere, efter domstolene havde kendt selskabet skyldigt i at udnytte sin stilling på markedet til at knuse Netscape.

Værre med Windows XP

I rapporten argumenterer organisationen for, at EU skal anskue Microsofts opførsel ud fra et helhedssyn. Det er utilstrækkeligt at se på enkelte produkter eller elementer, mener organisationen.

EU er i forvejen i gang med at undersøge, om Microsoft overtræder den europæiske konkurrencelovgivning ved at bundle tidligere versioner af styresystemet Windows med afspilleren Media Player. Det skader i givet fald konkurrenter som RealNetworks og Apples QuickTime-afspillere.

Ifølge den amerikanske organisation er det kun blevet værre med Windows XP. Ud over Media Player og browseren Internet Explorer kommer XP med internetsoftwaren MSN Explorer, chat-softwaren Windows Messenger, e-mail-klienten Outlook Express og videoredigeringssystemet Windows Movie Maker.

Europæiske kunder betaler dyrt for monopol

Ifølge CCIA skader hvert eneste stykke software, der kommer med Windows, konkurrencen. Organisationen beder derfor EU-Kommissionen om at sørge for, at alt andet end selve styresystemet bliver fjernet fra Windows. Det krav har Microsoft afvist gentagne gange under de amerikanske retssager mod selskabet.

CCIA argumenterer med, at Netscape-sagen ikke har givet konkurrenter blod på tanden. Tværtimod har den vist alle, at det ikke kan betale sig at konkurrere med produkter, der er bundlet med Windows.

Organisationen henviser samtidig til, at Linux har svært ved at slå igennem på grund af Microsofts bundling, og at selskabets monopolstruktur skader kunder i hele Europa. De må betale høje softwarepriser og bliver frataget muligheden for at vælge mellem flere produkter.

CCIA peger på, at Microsoft ikke kun er dominerende på Windows. Selskabets Office-pakke med kontorapplikationer har en markedsandel på 90 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere