Mærsk-konsortium holder by-portal flydende

Ingen andre byer er interesserede i at købe konceptet bag Århus-portalen, hvis annoncesalg svigter. Konsortiet bag byportalen er nu trådt til med knap tre millioner kroner, og bestyrelsen sætter sin lid til, at den digitale signatur vil gøre forretningen rentabel.

Konsortiet bag byportalen for Århus har slået en streg over tilgodehavender for knap tre millioner kroner for at sikre projektets fortsatte drift.

Kapitaltilførslen er nødvendig, fordi det ikke er lykkedes folkene bag Århus-portalen at sælge konceptet til andre byer.

Desuden er portalen ligesom så mange andre blevet ramt af det svigtende annoncesalg.

Indstiller akut salgsarbejde

Bestyrelsesformanden for Århusportalen A/S, Johannes Mogensen, oplyser, at antallet af brugere af portalen langt har overskredet det forventede.

Og at sletningen af gælden skal til for at stå stærkere i fremtiden.

- Vi har gerne villet sælge konceptet bag portalen til andre interesserede byer, men der har næsten været stillet lighedstegn mellem ordet portal og katastrofe, når vi har forsøgt, siger han

Han tilføjer, at der ikke gøres noget akut salgsarbejde længere for at få portal-konceptet solgt.

Uvist hvor langt kapitalen rækker

Konsortiet bag portalen, der primært tæller det Mærsk-ejede LEC samt TDC og Jyllands-Posten, er gået sammen med to mindre aktionærer for at tilføre den nødvendige kapital.

Johannes Mogensen ønsker ikke at komme med et bud på, hvor længe de knap tre millioner kroner rækker, og om det bliver nødvendigt med en yderligere kapitaltilførsel på et senere tidspunkt.

Han sætter dog sin lid til, at den digitale signatur, som TDC skal levere, kan sikre portalen øget indtjening i den nærmeste fremtid.

Digital signatur skal hjælpe på salget

Hvis Århus-portalen genoptager salgsarbejdet til andre byer, har folkene bag portalen tre potentielle indtægtskilder.

Indtil videre er det lykkedes at skabe omsætning på to af dem: almindelige bannerannoncer og integrerede annoncer.

De integrerede annonce skal ramme de brugere af portalen, der søger målrettet efter bestemt information.

Den slags annoncer er der flere penge i end almindelige annoncer, og med udbredelsen af den digitale signatur vil flere af portalens gæster søge mere målrettet efter information i fremtiden, spår bestyrelsesformanden.

- De virksomheder, der vil have en mere integreret annoncering, hvor eksponeringen rammer brugeren bedst muligt, får flere muligheder i takt med, at den digitale signatur bliver udbredt, siger Johannes Mogensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere