Mobilselskab trækker stifter med ned

Stifteren af mobilselskabet T-Cell, Erik Hornung, har sendt sin egen virksomhed, Dancell, i betalingsstandsning, fordi hovedkunden T-Cell, der har specialiseret sig i Tetra-løsninger, er gået i betalingsstandsning.

Det ser stadig mørkere ud for mobilselskabet T-Cell, der har licens til at opbygge et landsdækkende netværk med Tetra-teknologi.

T-Cell A/S er gået i betalingsstandsning, efter pengekassen er tømt, og selv om licensen ligger i et datterselskab, så er der ikke flere penge i dér.

Nu viser det sig, at også stifterens eget hovedselskab foreløbig har droppet at betale sine regninger. Dancell Consult, som selskabet hedder, gik i betalingsstandsning samtidig med T-Cell.

Dancell er Erik Hornungs hovedselskab. Han ejer også 75 procent af aktierne i T-Cell. De resterende sidder den svenske teleentreprenør Leif Lindman på.

Erik Hornung har bygget sin virksomhed op omkring Dancell, som rådgiver teleselskaber om, hvordan de skal opbygge deres mobilnetværk. Dancell havde i 2001 en bruttoavance på 13,4 millioner kroner, et overskud på 5,6 millioner kroner og 10 medarbejdere. Der var også et datterselskab i Spanien.

Nu har Erik Hornung bedt medarbejderne om at gå hjem i forbindelse med betalingsstandsningen. Det spanske selskab er med hans egne ord "sat på vågeblus", indtil der er kommet en afklaring på T-Cells situation.

- T-Cell har nydt godt af Dancells kompetence inden for radioplanlægning, forklarer Erik Hornung.

Problemet er, at T-Cell ikke har haft penge til at betale Dancell for det arbejde, som selskabet har udført.

- Nu er de ubetalte regninger af en sådan størrelse, at det også påvirker Dancells evne til at svare enhver sit, forklarer Erik Hornung.

Han afviser, at der lurer en konkurs i både T-Cell og Dancell lige om hjørnet. Han forventer derimod en afklaring af den økonomiske situation inden for tre uger og tilføjer, at der maksimalt kan gå tre måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere