Medion: Vi har nået toppen

Den tyske pc-leverandør Medion er en af topsælgerne på det danske privatmarked - hvis man spørger Medion selv. Men en begrænset åbenhed gør det umuligt for analysevirksomheder at verificere tallene.

Den tyske computerleverandør Medion hævder at have indtaget toppen over de mest sælgende leverandører til de danske privatforbrugere.

- Hvis vi sammenligner tallene fra IDC, så ligger vi på toppen. Men det er vores politik ikke at oplyse de konkrete tal, siger salgdirektøren for Medions nordiske multimedie-forretninger, Kim Jensen.

I Tyskland har Medion ifølge analysevirksomheden Gartner Dataquest indtaget førstepladsen over de mest sælgende computerleverandører med 21,5 procent af det samlede salg til private.

Konkret har Medion solgt 472.488 pc'er til tyskerne i fjerde kvartal 2002. Heraf blev omkring 400.000 solgt gennem Aldi.

Til sammenligning har Fujitsu-Siemens i Tyskland en markedsandel på 16,9 procent foran HP, Dell og Acer, skriver den tyske forhandleravis Computer Reseller News.

- Vi er lige så succesfulde i Norden, som i Tyskland, siger Kim Jensen, der oplyser, at Medion snart fyrer startskuddet af til endnu en omgang slagtilbud i Aldi.

At Medion skulle være landets førende pc-leverandør til privatmarkedet lyder lidt for optimistisk i ørerne på senioranalytiker Anders Elbak hos IDC.

- Jeg har svært ved at tro, at Medion skulle have indtaget en topplacering, og det er heller ikke til at få tal ud af dem, der kan bekræfte det. Et konservativt skøn fra mig vil lyde på, at Medion sælger 2-3.000 pc'er herhjemme i kvartalet, lyder Anders Elbaks vurdering.

Til sammenligning solgte Amitech ifølge seneste kvartalsopgørelse fra IDC hele 6.500 pc'er herhjemme netop overhalet af Fujitsu-Siemens med 7.500 solgte pc'er.

Anders Elbak indrømmer dog, at der ikke er nogen tvivl om, at Medion er en "betydende spiller" på det danske marked, og at koncernens nordiske landekontor gradvist styrker Medions position på markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere