Telmore: Styrelse favoriserer konkurrent

Lavprisselskaberne Telmore og CBB Mobil bliver ikke behandlet ens af IT- og Telestyrelsen. Det mener Telmores direktør, der nu vil arbejde for lige vilkår for alle teleselskaber.

Opdateret kl. 9.17 med kommentar fra CBB Mobil.

Lavprisselskabet Telmore raser over, at konkurrenten CBB Mobil kan få dispensation, hvor Telmore bliver mødt af påbud.

Sagen handler om et krav om certificering, der møder alle teleselskaber herhjemme.

Med certificeringen skal selskaberne bevise, at de giver kundehen­vendelser og -klager en ensartet behandling, hvilket gerne skulle beskytte forbrugerne.

Telmore fik i april sidste år et påbud om at skaffe en certificering til huse, og selskabet blev truet med tvangsbøder, hvis ikke påbudet blev overholdt.

Samtidig fik konkurrenten CBB Mobil en dispensation, fordi udgifterne til en certificering ville være uforholds­mæssigt store i forhold til selskabets størrelse.

- Jeg vil tro, at vi har brugt omkring en million kroner på at blive certificerede. Vi har ikke noget imod certificeringen, fordi den beskytter forbrugerne, men reglerne skal være ens for alle, siger direktør Frank Rasmussen, Telmore, til Computerworld Online.

Kostede en million

Han mener ikke, at det er IT- og Telestyrelsens opgave at hjælpe CBB Mobil med at få økonomien til at hænge sammen.

- Hvad bliver det næste? At man kan søge styrelsen om at få et legat til opstart af egen virksomhed, lyder det retorisk fra Frank Rasmussen.

Selvom Telmore med over en kvart million kunder er betydeligt større end CBB Mobil, der har knap 80.000 kunder, mener direktøren ikke, at det bør spille nogen rolle.

- Den størrelse, vi havde for et år siden, er ikke meget anderledes end den størrelse, CBB Mobil har i dag, siger Frank Rasmussen.

I december fik IT- og Telestyrelsen dokumentation for, at Telmore nu opfylder kravene om certificering.

CBB Mobils dispensation er på et halvt år, men hertil kommer halvandet år til at få gennemført certificeringen, så dispensationen reelt gælder helt ind til marts 2004.

Ikke politisk beslutning

IT- og Telestyrelsen afviser at forskelsbehandle teleselskaberne. Styrelsen vurderer selv, hvem der skal have dispensation, ud fra de oplysninger om omsætning og kundetal, som selskaberne selv oplyser.

- Jeg kan selvfølgelig ikke oplyse de tal, selskaberne indberetter, men vi kan give dispensation i op til to år, og vi har valgt at give CBB Mobil en dispensation på kun et halvt år. Det siger måske noget om, hvordan vi vurderer de tal, der er blevet indberettet, siger kontorchef Jette Plenge Jakobsen, IT- og Telestyrelsen.

Hun afviser enhver snak om, at der kan ligge politiske grunde bag, at Telmore fik et påbud, mens CBB Mobil kunne få en dispensation.

Sidst i januar forlangte Telmore en forklaring på forskelsbehandlingen, men svaret fra IT- og Telestyrelsen om, at CBB Mobils udgifter til en certificering vil være for store, stiller ikke Frank Rasmussen tilfreds.

- Vi lader den ikke hvile her. Vi kræver ensartede vilkår for alle teleselskaber herhjemme. Inden man etablerer et teleselskab skal man kunne regne med, hvilke regler der gælder, siger Frank Rasmussen.

CBB Mobils direktør, Teddy Søgaard Pedersen, mener ikke, at han nyder privilegier på bekostning af Telmore.

- Det minder lidt om brødnid, og jeg stiller meget noget undrende over for, at Telmore vil gøre en sag ud af det, siger han torsdag morgen til Computerworld Online.

Han betegner certificeringen som en formalitet, som ventes afsluttet inden årets udgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere