Navision-lejren: SAP får det svært

På Microsoft Business Solutions' stand på Teknik & Data-messen i Odense tager man konkurrenten SAP's dumping af priserne på ERP-software til små virksomheder køligt. Men man holder øje med det, der kaldes "stærke kræfter".

Odense: SAP's angreb på Navisions hjemmemarked bliver fulgt nøje fra den store Microsoft Business Solutions fællesstand på Teknik & Data-messen i Odense.

Med dumping-priser forsøger den tyske softwaregigant at tage en stor bid af det marked, Navision i mange år har siddet godt på i Danmark.

- Selvfølgelig holder vi øje med, hvad SAP gør på det danske marked, siger marketingchef i Microsoft Business Solutions, Dorrit Jessen Overgaard, da Computerworld Online møder hende på standen, hvor virksomheden har samlet 11 af de forhandlere, der målretter sig mod industrielle virksomheder.

SAP skal ud og finde forhandlere i den danske IT-verden, og hos Microsoft erkender man, at mange af de trofaste Navision-huse kan være attraktive for SAP.

- Men vi må sikre os, at vores forhandlere er glade for at være hos os, siger Dorrit Jessen Overgaard.

Imageproblem

Hun mener ikke, at SAP har store chancer på det danske marked for ERP-systemer til de små virksomheder.

- SAP har sit image imod sig. Den lille virksomhed tænker ikke på SAP, når den skal ud og købe software, bemærker hun.

Dorrit Jessen Overgaard indrømmer dog, at en grundpris på 8.500 kroner for SAP's nye Business One-løsning tyder på, at SAP mener det alvorligt med at ville tage en bid af det danske ERP-marked for små virksomheder.

Rundt om på Microsoft-standen tager man SAP-lanceringen køligt.

- Men vi kommer ikke uden om, at det er voldsomme kræfter, der nu går ind i landet. Men hvis det bliver en trussel, må Microsoft jo bare oppe sig, siger en af partnerne til Computerworld Online.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere