SAP dumper priserne i kamp mod Navision

Softwarekoncernen SAP lancerede tirsdag et produkt til små og mellemstore virksomheder, der aggressivt skal angribe Navisions hjemmemarked. Målet er en markedsandel på 25 procent.

Odense: SAP's danske afdeling vil med dumping-priser på virksomhedssoftware indtage det danske marked for ERP-systemer til små og mellemstore virksomheder.

Med en pris på 8.500 kroner per bruger af produktet SAP Business One har det tyske firmas afdeling i Danmark fået licens til at indtage Navisions hjemmemarked.

Den danske ledelse bekræfter overfor Computerworld Online, at prisen på det nye ERP-produkt, SAP Business One, er kunstigt lav.

SAP benytter den nyåbnede Teknik & Data-messe i Odense til den danske lancering af SAP Business One, der henvender sig til virksomheder med mellem 10 og 250 ansatte.

Normalt er SAP kendt for komplekse ERP-systemer til store virksomheder som Novo Nordisk, Danfoss og Grundfos, men firmaet vil med sit nye produkt gå efter det segment, der fylder ekstremt meget i dansk erhvervsliv: De små og mellemstore virksomheder.

SAP har igen i år en prangende stand på to etager med på Teknik & Data-messen i Odense.
Foto: Jens Bertelsen
Business One blev allerede præsenteret på Cebit-messen i Tyskland sidste år, men nu er den danske version med momsregler, kontoplaner og meget andet klar.

Målet er en markedsandel på 25 procent af markedet for ERP-systemer til små og mellemstore virksomheder.

Skal etablere forhandlernet

Det nye system fik SAP med, da koncernen købte det israelske softwarehus Topmanage Financial Solutions sidste år, og nu er det tilpassede SAP-produkt altså parat.

Med Business One hævder SAP at have ERP-løsninger til 80 procent af alle virksomheder, hvilket på europæisk plan betyder samtlige virksomheder med over 10 ansatte.

I modsætning til de øvrige produkter vil SAP ikke selv have kundekontakten på Business One-produktet. Selskabet skal derfor opbygge et forhandlernet, hvilket ikke lader sig gøre fra den ene dag til den anden.

- Vi har ikke fra begyndelsen de salgskanaler, vi skal bruge. Det er derfor et af SAP-koncernens primære mål i 2003 at finde et begrænset antal forhandlere, som vi kommer til at stille store krav til, sagde Hans-Jürgen Uhink, underdirektør i SAP-koncernen, på et pressemøde på Teknik & Data-messen.

I Danmark er der indtil videre kun indgået aftale med én forhandler, nemlig det tyske konsulenthus T-Systems, der ejes af Deutsche Telekom.

Begrænset tilpasning

Målet er at finde yderligere cirka 20 danske forhandlere, der skal dække bredt både geografisk og på branchekendskab.

Forhandlerne køber et udviklingsværktøj, der gør dem i stand til at tilpasse Business One-løsningen til hver enkelt kunde.

Men de kan kun tilpasse i begrænset omfang - skal løsningen være helt unik, står SAP parat med sine mere avancerede - og dyrere - løsninger, nemlig All-In-One-løsningen til mellemstore kunder og MySAP-løsningen til storkunderne.

Hvor det kan tage måneder at implementere avancerede virksomhedssystemer i store virksomheder, forventer SAP, at Business One kan installeres på mellem én og fire uger.

- Vi har en enkelt gang klaret det på en fredag eftermiddag, lød det stolt fra SAP-folkene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere