Canon vinder første slag om blækpatroner

Den tyske distributør af kopi-blæk Pelikan Hardcopy har brudt to af Canons patenter på udformning af blækpatroner. Selskabet anker patent-afgørelsen og sælger fortsat kopi-patroner til Canons printere.

Canon må forberede sig på endnu et slag i kampen om det lukrative marked for blækpatroner.

I går kunne printerproducenten fortælle, at selskabet ved distriktsdomstolen i Düsseldorf havde forsvaret to af sine patenter på udformningen af blækpatroner.

Og at taberen i patentsagen, den tyske stordistributør Pelikan Hardcopy, skulle stoppe salget, destruere varelageret og betale en bøde for misbruget.

Anker dommen

En hurtig søgning på distributørens hjemmeside afslører imidlertid, at kopiblæk-grossisten fortsat sælger Canon-kompatible produkter.

Hele 711 Canon-produkter ligger selskabet inde med på varelageret, og ifølge distributørens internationale marketingchef Sabrina Chicharro er der ingen udsigt til, at Pelikan Hardcopy umiddelbart vil affinde sig med rettens afgørelse.

- Vi har anket dommen og forventer selvfølgelig at vinde appelsagen, siger hun til Computerworld Online.

Hun tilføjer, at Pelikan Hardcopy uafhængigt af dommen har ændret udformningen af nogle af sine blækpatroner, så de ikke strider mod Canons patenter, men hun afviser, at lageret skal destrueres eller, at der skal betales en klækkelig bøde.

- Der er forlydende om, at vi skal betale Canon flere millioner euro, men det vil jeg gerne afvise, sige Sabrina Chicharro

Patent på et T

Ifølge Pelikan Hardcopy er det udformningen af blækpatronen og specifikt de enkelte blækhylstres placering i forhold til hinanden, der er stridens kerne.

- Canon har taget patent på at stille patronerne op, så de danner et T, og det mener vi ikke bør kunne lade sig gøre at tage patent på, siger Sabrina Chicharro.

Canon udtog de første patenter for Bubble Jet-teknologien i 1981 og har siden da beskyttet opfindelsen med et meget stort antal patenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere