Microsoft idømt rekordbøde

EF-domstolen har stadfæstet EU-Kommissionens afgørelse i Microsoft-sagen fra 2004, hvor softwarefirmaet blev idømt en rekordbøde på 3,7 milliarder kroner.

Den danske retspræsident for EF-domstolen, Bo Vesterdorf, kunne mandag morgen præsentere den længe ventede dom i Microsofts appelsag. I 2004 blev Microsoft tildelt en rekordbøde på 3,7 milliarder kroner fra EU-Kommissionen og fik desuden påbud om at åbne sin Windows-platform og sælge en version uden integreret medieafspiller.

Microsoft har forsøgt at få EF-domstolen til at omstøde afgørelsen, men EF-domstolen har besluttet at stadfæste afgørelsen fra 2004 og afviser dermed alle Microsofts argumenter om, at bøden var for stor.

Microsoft blev i 2004 dømt for at binde sin egen medieafspiller så tæt sammen med Windows, at konkurrenterne ikke havde nogen chance for at etablere sig med deres egne produkter. Desuden blev Microsoft dømt for at tilbageholde oplysninger om tekniske grænseflader, som konkurrenterne skulle bruge til at integrere deres produkter med Windows.

Foruden de 3,7 milliarder kroner som Microsoft blev dømt til at betale i 2004 har softwarefirmaet sidenhen fået bøder på yderligere 2,1 mia. kroner for at være for langsom til at leve op til de krav, som EU-Kommissionen har stillet.

For Microsoft er der kun tale om et lille greb i lommen, men sagen kan få stor principiel betydning for EU-Kommissionens muligheder for at gribe ind overfor store internationale virksomheder.

Det menes at dagens afgørelse vil styrke EU-Kommissionens muligheder for at stille krav til Microsoft og andre teknologi-selskaber.

Microsoft har mulighed for at anke EF-domstolens afgørelse til en højere retsinstans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere