HP betaler sig fra aflytningsskandale

Itgiganten HP betaler 14,5 millioner dollar i forlig til den Californiske stat. Til gengæld slipper HP fra videre tiltale i sagen om ulovlige aflytninger af journalister og ansatte.

HP har betalt 14,5 millioner dollar til staten Californien, svarende til 81,3 millioner danske kroner. Med betalingen slipper HP fri af det private søgsmål, der er blevet rejst mod virksomheden, skriver CRNs amerikanske søsterblad.

HPs problemer begyndte, da virksomheden opdagede, at der var en læk i bestyrelsen. Det fik virksomheden til at hyre en række private efterforskere, der skulle finden lækken.

Det lykkes for dem, men undervejs formåede de selv at bryde loven, og det med HP-toppens godkendelse. Efterforskerne skaffede sig blandt andet ulovlig adgang til telefonlister, og forsøgte at aflytte journalister.

Foruden bøden indbærer forliget, at HP skal ansætte en etik-direktør og en ekspert i efterforskning, der kan advare om faldgruber i fremtiden. Derudover skal HP implementere en række procedurer, der forhindrer at en lignende situation opstår igen.

Endeligt har HP accepteret at en udeforstående ekspert får adgang til at overvåge HPs legale og etiske beslutninger.

Mens HP slipper med et slag og fingrene, så er situationen helt anderledes for de lederne, der er blevet tiltalt i skandalen.

HPs daværende bestyrelsesformand Patricia Dunn måtte træde tilbage, da sagen kom frem, og hun er sammen med fire andre topfolk tiltalt for at have givet ordrer til aflytningerne. Den sag fortsætter i retten og de fire tiltalte risikerer fængselsstraf, hvis de bliver dømt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere