Salget af lommecomputere falder kraftigt

Udskiftningen af de gamle PDA'er lader vente på sig. Specielt erhvervskunderne tøver med at købe de nye og kraftige håndholdte computere. Salget faldt 9,1 procent i 2002, vurderer Gartner Dataquest.

Salget af håndholdt computere er gået kraftigt tilbage i det forgangne år, viser tal fra Gartner Dataquest.

Analysevirksomheden har undersøgt de store leverandørers markedsandele over flere år og fundet ud af, at det samlede salg af PDA'er i 2002 er faldet med 9,1 procent.

Ifølge Reuters er det primært salget til erhvervskunderne, der lader vente på sig.

- Det mest lukrative marked - erhvervskunderne - har været stagnerende. Mest på grund af virksomhedernes dårlige økonomi, men også fordi det er markedets opfattelse, at PDA'er endnu ikke er nogen fornuftig økonomisk investering, siger Todd Kort, der er analysechef for Gartner Dataquest til Reuters.

Han estimerer, at omkring 30 procent af det samlede salg i 2002, der var på 12,1 millioner enheder, går til erhvervskunderne, og det ligger i underkanten af leverandørerne egen forventning.

Den vigende efterspørgsel efter håndholdte computere skyldes ifølge Todd Kort, at virksomhederne venter på, at udviklingen af trådløse netværksforbindelser til PDA'erne bliver bedre.

Indtil det er en realitet, vil det fortsæt være de teknologi-ivrige privatpersoner, der køber hovedparten af lommecomputerne, vurderer han.

Palm er stadig den førende leverandør af PDA'er med en markedsandel på 37 procent. Ifølge Gartner Dataquest har Palm dog oplevet et fald i salget på 12,2 procent på et år. Dermed er antallet af solgte enheder fra Palm nede på 4,4 millioner, hvilket dog er mere end dobbelt så meget som den nærmeste konkurrent, HP.

HP's salg er faldet med 27 procent i det forgangne år, oplyser Reuters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere