Fornemmelse for markedet

HP's topchef Carly Fiorina lufter hyppigt sin kærlighed til det direkte salg. Heldigvis afviser HP i Danmark at styrke den strategi.

1. november offentliggøres efter planen HP's længe ventede partnerprogram, PartnerOne. Inden da har HP's mediestærke topchef Carly Fiorina været ude og lufte en række synspunkter, som kan giver kuldegysninger langt ned i forhandlerrækkerne.

Der skal mere fokus på det direkte salg, der er mindst ligeså vigtigt som det indirekte salg gennem kanalen, proklamerer hun. Det er nemlig sådan - mener hun - at kundernes behov har ændret sig, og at deres behov for at købe direkte uden hjælpende hånd fra en forhandler er øget.

Synspunktet kan selvfølgelig diskuteres. Men forvent ikke, at det skaber jubelbrus hos forhandlerne. Det bedste man vel kan sige, er, at Fiorina er en ærlig kvinde, der ikke pakker tingene ind, sådan som man ellers er vant til det i branchen.

Beroligende er det, at HP i Danmark gang på gang har afblæst alarmen. HP-folkene har ikke været sene til at kontakte CRN, når Fiorinas synspunkter blev kolporteret. Der skulle tilføjes et »gælder ikke for Danmark«. Det er glædeligt for de danske forhandlere og betyder, at man ser frem mod det nye forhandlerprogram med en vis fortrøstning.

Mere rå har ærligheden været hos Ingram Micro, der nu klart meddeler, at man ikke længere vil sprænge kreditgrænserne ud fra individuelle hensyn. Og forhandlere, som var over grænsen, før den nye praksis blev indført af den nye svenske direktør, har simpelt hen fået en regning på det skyldige beløb.

Det har jaget både store og små forhandlere væk fra Ingram Micro. Og det har skabt glæde hos de konkurrerende distributører.

Kreditopstramningen har - set fra Ingram Micros indre linjer -utvivlsomt været nødvendig, men udefra set opleves den af mange forhandlere, vi har talt med, som brutal. Ekstra ærgerligt i betragtning af, at netop Ingram Micro som regel har været forhandlernes favorit i Computer Reseller News' undersøgelser. Nu skal der arbejdes på at bibeholde den position.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere