Svindel-mistanke hos Xerox-forhandler

Mistanke om svindel med leasingaftalerne hos den konkursramte Xerox-forhandler Partner Aarhus efterlader kunderne i vildrede. Jyske Bank står sammen med Xerox Danmark til at miste et stort tocifret millionbeløb.

Kreditorerne i Xerox-forhandleren Partner Aarhus' konkursbo frygter, at der er sket svindel med forhandlerens leasingkontrakter.

Frygten er blandt andet opstået, fordi direktøren for Partner Aarhus, Kent Skytte Møller, under et møde i skifteretten i sidste uge fortalte, at der var "uregelmæssigheder" med en række af leasingkontrakterne.

Ifølge Computerworld Onlines oplysninger frygter kreditorerne, at Partner Aarhus har overtalt kunder til at skrive under på to forskellige leasingkontrakter til det samme udstyr.

Den ene kontrakt, den rigtige, var med leasing-partneren Jyske Finans, et datterselskab af Jyske Bank. Den anden var med Partner Aarhus selv. De penge, som kunderne har betalt direkte til Partner Aarhus, er - frygter kreditorerne - hverken gået til driften af selskabet eller er foreløbig fundet i konkursboet. De ser med andre ord ud til at være forsvundet.

Bekymrede kunder

Grafisk Arbejdsgiverforening har en række af Xerox's kunder som medlemmer, og her er telefonen begyndt at kime, efter at Partner Aarhus i sidste uge blev begæret konkurs af Xerox Danmark.

- Vi har fået en række henvendelser fra medlemmer, der bliver opkrævet dobbelt-leasing af Jyske Finans og den lokale partner, siger konsulent hos Grafisk Arbejdsgiverforening, Kristian Skaarup.

Han har endnu ikke noget overblik over, hvor mange medlemmer det drejer sig om.

Hos Jyske Finans, der har flest penge til gode i boet efter Partner Aarhus, er administrerende direktør Hugo Martinussen sparsom med konkrete oplysninger.

- De kunder, der har modtaget dobbelte leasingopkrævninger, vil blive kontaktet meget snart, så de ved, hvor de står. Hvis en kunde kun har skrevet under på én kontrakt, skal han selvfølgelig kun betale ét sted, siger Hugo Martinussen.

- Men har han skrevet under på to kontrakter, så står han noget dårligere. Hvis det er tilfældet, så er det en sag mellem partneren og kunden og ikke noget, vi bliver involveret i, tilføjer han.

Kurators opgave at politianmelde

Ifølge Xerox Danmarks advokat, Michael Almind, er det kurators opgave at afdække uregelmæssighederne ved leasingaftalen.

- Finder kuratorerne, at de foreliggende oplysninger giver grundlag for politimæssig efterforskning mod Partner Aarhus eller andre, skal kurator i medfør af konkursloven give politiet meddelelse oplyser han.

Den ene kurator i boet, Tom Jensen, som leasingselskabet Jyske Finans overfor Xerox Danmark har insisteret på skulle være medkurator, oplyser, at der er nogle uafklarede problemstillinger vedrørende aftaler om leasing.

Han finder det for tidligt at sige noget om, hvor stort omfanget er, eller hvem der har skylden.

- Jeg kan blot sige, at Jyske Finans er den største kreditor i boet, og at der tilsyneladende er indgået en række aftaler med kunderne, som leasingselskabet ikke er blevet involveret i, siger Tom Jensen.

Xerox: Det kommer bag på os
Hos Xerox Danmark kommer oplysningerne om leasingrodet bag på administrerende direktør Per S. Andreasen. Han erkendte i efteråret, at de lokale partnere indgik tvivlsomme leasingaftaler.

- Men siden har vi gjort et stort stykke arbejde for at komme den kritik til livs. Derfor er det surt, at der dukker sådan noget op ud af det blå, men jeg vil helst ikke kommentere de konkrete beskyldninger, før vi har et overblik over, hvem der har gjort hvad i denne sag, siger han.

- Men Xerox tager kraftig afstand fra eventuelle uregelmæssigheder med leasingaftaler eller andet, som måtte være sket hos Partner Aarhus, fortsætter han.

Det har ikke været muligt at træffe Partner Aarhus for en kommentar.

Læs også: Xerox begærer stor forhandler konkurs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere