Sun drosler direkte salg ned

Salget gennem partnere skal bringe Sun Microsystems tilbage på ret kurs efter et turbulent år, hvor overskuddet dykkede med en tredjedel. Den nye direktør overtager en trimmet organisationen og forudser større overskud i det nye år.

Den nye administrerende direktør i danske Sun Microsystems, Peter Rindsig, ændrer sammensætningen af salgsstyrken.

Fremover skal Sun sælge mere gennem de etablerede forhandlere, og derfor skal der være færre ansatte salgsfolk, der sælger direkte til virksomhederne uden om forhandlerne.

Over halvdelen af det samlede antal ansatte i salg er nu samlet i en enhed, der skal stå for kontakten og supporten til partnere.

Den ændrede salgsstrategi følger i umiddelbar forlængelse af en trimning af Sun Microsystems forretning i hele verden.

Chef fyret sammen med 20 medarbejdere

I november fik den danske ledelse med tidligere administrerende direktør Ove Holritz i spidsen besked på at skære 11 procent af omkostningerne.

Ove Holritz blev fyret sammen med 20 medarbejdere og i stedet blev det en mand fra salgsstyrken, der fik chefposten.

Sun Microsystems A/S Årsregnskab
Millioner kroner2001/20022000/2001
Omsætning153,2152,6
Resultat af primær drift (EBITDA)
Pr. 30.06.02
17,829,9
Resultat før skat 22,130,2
Resultat14,821,5
Egenkapital40,926,2
Antal ansatte8577
Peter Rindsig har siden 1999 været Suns danske salgschef, og han er derfor godt bekendt med fordele og ulemper ved at sælge direkte til slutkunderne uden om den salgskanal, der kender markedet, og som kunderne måske køber hos i forvejen.

Den nye salgsstrategi kommer samtidig med offentliggørelsen af regnskabet for 2001/2002, der viser en beskeden vækst i omsætning på en halv procent til 153,2 millioner kroner.

Selskabet fik 14,8 millioner kroner i overskud, hvilket er en tredjedel mindre end året før.

I regnskabet, der er afsluttet med udgangen af juni, forudser ledelsen, at nøglekunderne vil investere mere i nuværende regnskabsår.

Selskabets egenkapital er vokset fra 26,2 millioner kroner til 40,9 millioner kroner i det forgangne regnskabsår, hvor det samlede antal medarbejdere er blevet reduceret med 20 fra cirka 100 sidste efterår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere