Netkoncept får millioner fra investor

Fusionen med Datakompagniet skaffer Netkoncept en straksindsprøjtning på tre millioner kroner. Senere vil JMI putte et betydeligt større millionbeløb i selskabet.

Nyfusionerede Netkoncept og Datakompagniet fortsætter med at fungere som to juridisk selvstændige enheder frem til den 1. juli, hvor Netkoncepts regnskabsår udløber. Inden denne dato vil investoren JMI skyde et anseeligt antal millioner i selskabet, oplyser bestyrelsesformand Asger Jensby.

»Vi gør det som et led i handlen med Datacompagniets ejere, der får andele i Netkoncept. Vores indsprøjtning skal sikre, at det ikke bliver et selskab med negativ kapital, de får andel i,« siger han.

Ifølge Erhvervs og Selskabsstyrelsen har Netkoncept netop modtaget en kapitalforhøjelse på tre millioner kroner. Det beløb, JMI vil skyde ind, bliver dog langt større - snarere 30 end tre millioner, fortæller Asger Jensby. Præcist hvor meget kapital der skal til, afhænger af selskabets finansielle situation ved skæringstidspunktet 31. juni.

Foreløbigt er Netkoncepts aktiekapital blevet forhøjet med tre millioner kroner. De penge stammer fra ejerne af Datacompagniet, der med en mindre andel har købt sig i Netkoncept som led i fusionen.

Da JMI i maj sidste år overtog konkursboet Netkoncept indskød man 15 millioner kroner som aktiv kapital og 15 millioner kroner som ansvarlig lånekapital. JMI oplyser, at der ved næste kapital indsprøjtning til Netkoncept bliver tale om at konvertere lånet til aktiekapital. Målet er at bringe aktiekapitalen og egenkapitalen på niveau med hinanden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere