Direktørens farvel: Nu er Tech Data på ret køl

Henrik Damgaards tid som konstitueret Tech Data-direktør lakker mod enden. 1. marts tager Carsten Braunschweig over. Damgaard kigger nu efter nye udfordringer.

I september måtte Henrik Damgaard i hast sætte sig i direktørstolen hos Tech Data i Birkerød, da Hans Vitalis blev fyret. Damgaard siger nu at han afleverer et selskab på vej tilbage i form til Carsten Braunschweig, der overtager direktørstolen til marts.

Henrik Damgaard synes at han efterlader en sundere virksomhed end den han overtog i september.

»Som jeg ser det, så er Tech Data på ret køl nu. Vi har vækst i omsætningen, og den svære forandringproces er forbi. Nu er den nordiske struktur er forankret og på plads,« siger han.

Han mener at det er lykkedes ham at få bugt med de udfordringer han blev sat ind for at løse, da Tech Datas nordiske direktør Jonas Elmgren fyrede Hans Vitalis, og havde brug for at stable en midlertidig ledelse på benene.

»Jeg er lidt stolt over den virksomhed jeg nu afleverer til Carsten Brauschweig. Min aftale var allerede fra start, at jeg kun tog det her job i en periode. Jeg ville gerne gå ind og lave en positiv forandring. Og når man kun er inde i en midlertidig periode, så gør man det nok med lidt mere energi end ellers. Det har væres svært, men jeg synes det er lykkedes,« siger Henrik Damgaard.

Henrik Damgaard har aldrig lagt skjul på, at han kun var en overgangsdirektør hos Tech Data. Om en måned forlader han direktørposten, og er nu ved at se efter nye udfordringer.

»Jeg har startet nogle processer op. Det kan sagtens være at jeg skal videre indenfor itbranchen. Jeg vil heller ikke udelukke et brancheskift. Men jeg er glad for itbranchen, hvor jeg også har en bred erfaring fra både forhandler-, distributør- og producent-leddet,« siger Henrik Damagaard til CRN.

Han regner selv med at han meget hurtigt kommer videre fra Tech Data, når Braunscheweig overtager.

»Et realitisk bud er, at der ikke bliver tale om en lang overdragelse. Han vil sikkert gerne hurtigt ind og sætte sit præg. Det skal han jo som permanent direktør,« siger Damgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere