Onsdagens aviser om IT

EDB Gruppen: Navision-forhandlere er for dyre. Ministre skal forklare sig i Tetra-sag. Strid om regning for teleklagenævn. GN for dyr for kapitalfonde. Orange fik ikke flere penge. Telia overvejer discount-koncept. Internet-handel satte rekord i julemåned.

EDB Gruppen: Navision-forhandlere er for dyre
Sidste år var hård ved danske Navision-forhandlere, og en del af dem vil gerne købes af EDB Gruppen. Problemet er bare, at de er for dyre. Administrerende direktør Jens Frølund, EDB Gruppen, tror, at de fleste Navision-forhandlere kører med underskud. Han påpeger, at hvis han køber en underskudsforretning, så følger der udgifter til omstruktureringer med. Derfor er det begrænset, hvor mange penge EDB Gruppen vil betale for selskaberne. Jens Frølund vil ikke ud med navnene på de selskaber, der ønsker at blive købt. (Børsen)

Ministre skal forklare sig i Tetra-sag

Socialdemokratiet, SF og de radikale vil have de ansvarlige ministre til at forklare, hvordan det er kommet så vidt, at Motorola nu truer med at levere sin licens til at opbygge et landsdækkende net med mobilteknologien Tetra tilbage. Tetra egner sig særligt til de behov, som beredskabstjenester har for mobilkommunikation. Den radikale Morten Helveg Petersen mener ikke at statens ene hånd ved, hvad den anden hånd gør. Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger, at han ikke vil foretage impulskøb, selv om Motorola gerne vil have solgt noget udstyr. (Politiken)

Strid om regning for teleklagenævn

En strid om en regning på tre millioner kroner blokerer foreløbig for, at der bliver oprettet en nyt klagenævn til at behandle sager fra kunder, der mener, at de bliver snydt af danske teleselskaber. I en overgangsperiode skal både det nuværende Telebrugernævn og det nye klagenævn fungere, og det kommer til at koste tre millioner kroner ekstra. Videnskabsminister Helge Sander (V) mener, at teleselskaberne skal betale regningen, men det vil de ikke. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

GN for dyr for kapitalfonde

Selv om kursen på GN Store Nords aktier umiddelbart ser lav ud, er selskabet stadig for dyrt til, at kapitalfonde er interesserede i at overtage det. GN Store Nord vil nemlig fortsat døje med omkostningerne til at omstrukturere selskabet. Det betyder, at der skal meget høj vækst til, hvis prisen skal retfærdiggøres. (Børsen)

Orange fik ikke flere penge

Orange fik ikke en ny pose penge inden årsskiftet. Det stillede selskabet ellers i udsigt, da kassen i sommer var ved at være tom. Dengang skød den France Telecom-kontrollerede Orange-gruppe knap 1,5 milliarder kroner i det danske selskab, hvilket udvandede mindretalsaktionærerne, der blandt andre talte den danske stat. Pengene skulle række til årsskiftet, hvorefter der ville være en varig løsning for det danske Orange-selskab. Men indtil videre er der ikke dukket nye midler op. Koncerndirektør Morten Christiansen understreger dog, at "likviditeten har det fint". (Børsen)

Telia overvejer discount-koncept

Telia er måske på vej ind et discount-koncept inden for mobiltelefoni. Selskabets danske mobildirektør, Jesper Brøckner, oplyser, at der er arbejde i gang med et "spændende koncept for et nyt produkt", men vil ikke give detaljer. Han følger udviklingen inden for lavprisselskaber, hvor både TDC og Debitel har meldt sig på banen i løbet af den seneste måned. (Børsen)

Internet-handel satte rekord i julemåned

Der var mere handel på internet i december end nogen tidligere julemåneder. Der blev gennemført et godt stykke over dobbelt så mange internet-handler med Dankort i december 2002 som i julemåneden året før. Men de i alt 3,6 millioner internet-betalinger i 2002 synes stadig ikke af meget i forhold til de 439 millioner gange, som danskerne luftede Dankortet ude i butikkerne i 2001, som er de seneste tilgængelige tal. Slet ikke, når man tager i betragtning, at en tredjedel af Dankort-betalingerne på internet fandt sted hos mobilselskabet Telmore, hvor kunderne tanker taletid. (Morgenavisen Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere