Sonofon belønner eksperter og ledere lige

Sonofon har indført en ny personalestruktur, hvor eksperter og specialister kan stige til samme niveau som en underdirektør, men uden at skulle bære et ledelsesansvar. Det sker for at kunne give et skulderklap til dygtige medarbejdere, der ikke har en leder i maven.

En almindelig lederkarriere er normalt den eneste mulighed for tekniske specialister, hvis de vil stige i graderne i deres virksomhed. Det gør Sonofon nu op med.

Mobilselskabet indført en ny personalestruktur, der giver mulighed for at kunne stige til niveau med en underdirektør, med samme løn og privilegier, men uden lederens ansvar. Det skrev Jyllands-Posten søndag.

- Vi sætter lige så stor pris på de gode eksperter som de gode ledere. Og vi har et lige så stort behov for folk med dyb faglig ekspertise, som kan tænke de geniale tanker og udvikle de tekniske vidundere. Derfor skal vi hele tiden sørge for, at der også er udviklingsmuligheder for de nøglemedarbejdere, som ikke lige går rundt med en leder i maven, siger Kurt Weiss Christensen, der er direktør for "people and future" i Sonofon, til Jyllands-Posten.

Nyskabelsen er at oprette en ny personalegruppe for eksperter og specielle medarbejdere med tekniske kvalifikationer. Den nye gruppe er inddelt i fem niveauer, hvor det højeste svarer til underdirektør med hensyn til løn og goder.

Pointen er ifølge Kurt Weiss Christensen, at man giver de tekniske medarbejdere en mulighed for at stige i graderne uden at skulle bære et ledelsesansvar.

- Enhver virksomhed har brug for stjerner. Den nye struktur er bare med til at synliggøre, at de er stjerner, og sikre, at de også præmieres som stjerner, siger Kurt Weiss Christensen.

Sonofon har på nuværende tidspunkt 13 medarbejdere på det næsthøjeste niveau for tekniske medarbejdere.

- De er nu klar over, at de kan nå et skridt videre i Sonofon. Man skal ikke undervurdere, hvor meget en titel kan betyde, siger Kurt Weiss Christensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere