Dansk lagringsgigant mistede omsætning

Storage-distributøren Four Leaf Technologies så sin omsætning falde med 52 millioner kroner, da selskabet fokuserede forretningen. Samtidig sikrede hovedejeren, Jørgen Winther Pedersen, selskabet mod fjendtligt opkøb med en manøvre, som revisionen kritiserer.

Danmarks største distributør af datalagring (storage), Four Leaf Technologies, fik mindre overskud og omsætning end året før. Det fremgår af Århus-selskabets regnskab, der sluttede med udgangen af juni.

Koncernens har datterselskaber i Sverige, Norge og Finland og sidder ifølge egne oplysninger på 35 procent af markedet herhjemme.

Omsætningen faldt 52 millioner kroner og landede på 620,9 millioner kroner. Alligevel formåede Four Leaf at øge sin bruttofortjeneste med fem millioner kroner til 67,4 millioner kroner.

Selv om terrorangrebet den 11. september i New York og Washington sidste år dæmpede lysten til at investere i industrien, skyldes faldet i omsætningen først og fremmest en mindre kursændring for Four Leaf Technologies, siger administrerende direktør og hovedejer, Jørgen Winther Pedersen:

- Allerede inden den 11. september besluttede vi også for at "cutte" en stor del af vores salg af low-end-produkter, altså sælge småting som cd og dvd. Vores fokus er virksomhedsløsninger, forklarer han.

Faldet i omsætningen skal ses i forhold til, at Four Leaf Technologies i forrige regnskabsår præsterede en vækst på 81,6 procent ifølge Computerworlds Top 100 liste. Her blev selskabet bedømt til at være landets tredjebedste inden for distribution.

Også i seneste regnskabsår lykkedes det at skabe overskud. Det blev dog reduceret med en tredjedel til 6,5 millioner kroner.

Trods nedgangen i omsætning og overskud anser bestyrelsen for Four Leaf Technologies resultatet for tilfredsstillende - netop set i forhold til den generelle markedssituation efter september 2001.

Four Leaf Technologies A/SÅrsregnskab
Millioner kroner2001/20022000/2001
Omsætning 620,9672,4
Resultat af primær drift (EBIT) 22,123,5
Resultat før skat 10,214,3
Resultat 6,5 9,7
Egenkapital 47,142,2
Antal ansatte6363

Også i indeværende regnskabsår forventer Jørgen Winther Pedersen et tilfredsstillende driftsoverskud på linie med de 22 millioner kroner, som selskabet tjente på driften sidste år.

Four Leaf fik et nyligt klap på skulderen med kåringen til landets bedste vækstvirksomhed i kategorien handel. Det skete i det sjette Danmarksmesterskab i vækst, som revisionsfirmaet Ernst & Young afholdt i oktober.

Lånte penge til aktiekøb i selskabet

Firmaet Revision Aarhus har godkendt regnskabet uden forbehold, men gør dog opmærksom på et enkelt forhold.

Four Leaf Technologies ydede nemlig et lån til Jørgen Winter Pedersens eget selskab, VIP Invest Aps, der ejer en kontrollerende portion aktier i Four Leaf. Lånet - hvis størrelse ikke er opgivet - blev indløst af Four Leaf på sidste dag i regnskabsperioden.

Revisionsselskabet gør opmærksom på, at det er i strid med Aktieselskablovens paragraf 115, der forbyder sådan en manøvre.

Af årsberetningen fremgår det, at Four Leaf Technologies dermed har købt egne aktier "for at sikre sig mod overtagelse".

Jørgen Winter Pedersen ønsker ikke at kommentere baggrunden over for Computerworld Online.

Tidligst opsving i andet kvartal

Den administrerende direktør regner tidligst et begyndende opsving i andet kvartal af kalenderåret 2003. Imidlertid kan en krig i Irak give så megen uro i industrien, udløst af stigende oliepriser, at investeringslysten fortsat vil være på lavt blus.

- Så længe de negative politiske signaler overdøver de positive signaler fra industrien, sker der intet. Se bare de amerikanske aktiemarkeder, der faldt i går trods et godt resultat fra Oracle, siger han med henvisning til efterdønningerne af en politisk krise i Venezuela.

Nasdaq faldt med 2,19 procent, og Dow Jones med 1,03 procent - blandt andet på grund af krisen i det sydamerikanske land. USA får dækket en del af sit oliebehov fra landet, men en generalstrejke har reduceret olieproduktionen til en tredjedel.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister til PET

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist til PMO

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalister til PMO og strategiimplementering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere