It-profil: Vi er for dygtige til begrænsninger

Den 37-årige salgsdirekøtr i MW Data , Claus Thiel Sørensen, drømmer om et job som fuldtidsfar.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

It-branchen er utrolig spændende grundet den konstante hurtige udvikling og med de mange perspektiver der er i de forskellige løsninger, der leveres hver eneste dag. Ikke mindst mulighederne for integrationen mellem forskellige teknologier gør en stor forskel. Men det er ærgerligt, at man i branchen ikke er bedre til at samarbejde og udvikle. Man er af den grund meget god til at skabe begrænsninger og ikke muligheder.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

At kunne se tilbage på de mange frø, som jeg og mine kolleger har plantet gennem tiden, der nu spirer og bærer frugt. Ligeledes er jeg stolt af mit uvurderlige netværk som rummer rigtig mange gode bekendtskaber.

Og hvad er du mindst stolt af?

Jeg har da nogle episoder som jeg kan tænke tilbage på, som ikke har gjort mig specielt stolt. Men det som jeg trøster mig med er, at jeg altid har lært noget af det. Jeg tror på at alle situationer gode som dårlige er med til at skabe en god drejebog, hvis bare man er opmærksom.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Der er faktisk mange mennesker som har betydet meget for mig i it-branchen. Det er uden tvivl mange af de virksomhedsejere og ledere, jeg har mødt, som har skabt mange af de værdier, jeg er i besiddelse af i dag. Men jeg vil også her fremhæve kunderne. Det er trods alt dem, der har udfordret mig til at se de bedste løsninger og være kreativ i alle henseender.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Lige her! Jeg er vokset op med, at man med flid og rettidig omhu skaber sin egen karriere og levevej. Hvis det ikke var det jeg laver i dag, som var det jeg drømte om, så havde jeg taget skeen i den anden hånd og gjort noget ved det.

Hvad laver du om 10 år?

Jeg arbejder stadig hos MW data. Det er en utrolig spændende fremtid vi går i møde, og med det store potentiale som virksomheden er i besiddelse af, er der kun en vej og det er frem. Om kort tid ser jeg også frem til at blive en del af ejerkredsen.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Så ville jeg være fuldtids-far, som jeg har stiftet bekendtskab med en gang tidligere i min karriere. Når det er et valg at gå hjemme, så ser man pludseligt mange ting fra en anden side. Det at kunne være noget for familien på en anden måde, end den man plejer sætter tingene i perspektiv, og giver en helt anden dynamik og et andet fokus.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

At man som virksomhed ikke sørger for at alle kolleger for den fornødne tid til at sætte sig ind i nye produkter og løsninger. Tiden truer mange eftersom der er meget at lave, men gjort på den rigtige måde og taget med som en spiller på holdet, så bliver tiden som trussel konverteret til mulighed.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Hvis jeg kunne, ville jeg gerne tilbyde alle husstande Internet adgang. Ligeledes synes jeg man gør alt for lidt i skolevæsnet for at udnytte mulighederne med it.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg sørger for at holde fokus på det som er det væsentlige og det primære. Og hvis man som jeg er en del af et godt team er arbejdspres en del af den glæde og spænding, det er ved at gøre noget ud over det sædvanlige for at lukke en ordre eller nå en deadline.

Hvordan kobler du af?

Nyder at være sammen med min familie. Det er vigtigt for mig at være 100% tilstede, når jeg kommer hjem fra jobbet. Det er selvfølgelig også spændende med det lille ny familiemedlem der er på vej, hvilket nok skal bidrage med endnu flere glade og hyggelige stunder. Næstefter det har jeg min golf, tager på ski i vintersæsonen og ikke mindst passionen for motorcykler og mine guitarer.


CV
2008:
Salgsdirektør hos MW data
2006: Sales Manager hos Celenia (EMEA-APAC)
2005: Account Manager hos Munk IT
2004: Fuldtids far
1999: Salgsdirektør og ejer af Global Business Consultants
1996: Sales Manager hos Landsteinar Danmark




IT-JOB

Metro Service A/S

Erfaren IT-supporter

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere