Olicom-selskabet Mobite konkurs

Et af ventureselskabet Olicoms porteføljeselskaber, Mobite A/S, der udviklede systemer til onlinebooking, er erklæret konkurs af investorerne. Udsigten til sorte tal på bundlinien lå ifølge Olicom for langt ude i fremtiden.

For et år siden fik softwareselskabet Mobite A/S tilført 12,3 millioner kroner i kapital fra sine investorer. Den 5. december begærede de samme investorer selskabet konkurs.

Firmaets udviklede systemer til onlinebooking, og dem var der intet i vejen med, mener administrerende direktør i ventureselskabet Olicom, Boje Rinhart. Selskabet ejede 17,2 procent af Mobite og havde investeret 8,2 millioner kroner, siden Mobite blev etableret i 1999.

- Investorerne havde den fælles opfattelse, at udviklingen gik for langsomt. Og vi kunne ikke se det vende inden for en overskuelig fremtid på 12 til 18 måneder. Derfor besluttede vi at lukke, siger han til Computerworld Online.

- Den slags sker, konstaterer Olicom-direktøren.

Mobites tidsbestillingssystem var udviklet i fællesskab med det amerikanske selskab XTime. Amerikanerne bidrog med applikationerne, mens Mobite leverede softwareplatformen, Timeengine.

Boje Rinhart peger på, at XTime også har bidraget til problemerne, da opdateringer af selskabets systemer er blevet forsinket i 2002. Amerikanerne har selv oplevet et trængt marked.

Ulvetider

Målgruppen var internationale teleselskaber, og Mobite opnåede et par store og flere mindre kunder. Ordrerne var bare ikke tilstrækkeligt til at skabe en ordentlig omsætning, og investorerne var ikke villige til at bidrage med yderligere kapital.

- Det er jo ulvetider, og tålmodigheden er blevet mindre blandt investorer, siger Boje Rinhart.

Af Mobites eneste årsregnskab for 1. april 2000 til 30. september 2001 fremgår det, at omsætningen i den periode kun var på 1,1 million kroner. Salgs- og udviklingsomkostninger og produktionsomkostninger var derimod på samlet 10,2 millioner kroner.

Det gav et underskud på 11,3 millioner kroner for det år, mens gælden var på 4,7 millioner kroner.

Kapitaltilførslen fra oktober 2001 på 12,3 millioner kroner skulle derfor levere brændstof til væksten i 2002.

Væksten udeblev og trods nedskæring på medarbejderstaben fra 18 til 10 personer i sommeren, lysnede udsigterne ikke.

Kurator i konkursboet er advokat Bo Watt Christensen fra Advokatfirmaet Valdal, der endnu ikke har overblik over gælden i selskabet.

Han kan heller ikke oplyse, hvorvidt nogen har henvendt sig med henblik på køb af rettighederne til Mobites produkt, Timeengine.

Boje Rinhart afviser, at Olicom vil gøre forsøget.

- Rettighederne er ikke meget værd uden de mennesker, der har arbejdet med produktet, siger han.

Mobite A/S var et af Olicoms ni porteføljeselskaber. Med direktørens ord havde Olicom set konkursen komme, så selskabet nedskrev værdien af investeringer i porteføljeselskaberne 8,3 millioner kroner i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere