Den 24. oktober 2002 stiftede PFA Pension IT-selskabet PFA IT Service A/S. Det skete med en kontant indbetaling på 30 millioner kroner.
Den 1. januar 2003 starter IT-selskabet med 33 ansatte, og når kalenderbladet til 1. maj bliver vendt, vil der arbejde 130 softwareudviklere i selskabet. Med tiden vil selskabet få cirka 150 ansatte. Det oplyser underdirektør i PFA, Søren Espersen.
- De skal udvikle hele det systemlandskab, som PFA har brug for. Økonomistyring, ledelsesværktøjer og CRM. Der er ikke mange af den slags omfattende opgaver i disse tider, men vi har haft et vist IT-mæssigt efterslæb. Jeg tror ikke, at det bliver svært at finde udviklere til opgaven, siger han.
Flere af de ansatte vil komme fra PFA, mens en del vil blive hentet udefra.
Dermed gør pensionsselskabet sig klar til at modernisere IT-driften. Det sker som et led i intern plan, der skal effektivisere sagsgangen i selskabet, så det kan klare sig over for konkurrenterne.
PFA har tidligere i år erkendt, at selskabet havde en ophobet pukkel på 50.000 ubehandlede kundesager. En af årsagerne var forsømmelser i IT-investeringer sammen med en trængt økonomi, gammeldags sagsbehandling og en stadig strøm af nye lovkrav.
Over de næste tre til fem år skal alle IT-systemerne skiftes ud, og i øjeblikket er PFA ved at forhandle de sidste detaljer på plads i en rekord-ordre til CSC. Den er tidligere anslået til at have en værdi på en halv milliard kroner.
De tal kommenterer PFA ikke, men Søren Espersen oplyser, at det nye IT-selskab er dannet som led i den interne teknologiplan.
- Vi forventer, at det hele falder på plads inden nytår. Der mangler kun små ting i forhandlingerne med CSC, siger han.
Derudover overvejer PFA stadig, om koncernen skal indgå mindre aftaler med Danske Bank om levering af løsninger til dele af selskabet.
- Vi er stadig i færd med en super-intens analyse af Danske Banks tilbud, er alt, hvad Søren Espersen oplyser.
Skal lukkes igen
Egentlig vil PFA IT Service A/S blive betragtet som en afdeling i PFA-koncernen. Oprettelsen af et selvstændigt selskab sker alene for bedre at kunne følge udgifterne ved den omfattende modernisering.
- Vi vil have styr på omkostningerne ved teknologiprojektet - og det kan vi bedst få, hvis ikke omkostningerne skal skilles ud fra driften i vores IT-afdeling, siger Søren Espersen.
Udskiftningen af systemerne er sat til at tage tre til fem år. Når projektet er afsluttet, bliver selskabet formentlig afviklet.
- Vi har kun selskabet, så længe vi har behov for det. Så jeg kan sagtens forestille mig, at vi lukker det, siger underdirektøren.
PFA IT Service A/S har økonomidirektør Finn Scheibye fra PFA som administrerende direktør, mens formanden for bestyrelsen er administrerende direktør i PFA Henrik Tonsgaard Heideby, og næstformanden er koncerndirektør Niels Søbjerg Nielsen.