HP skærper kursen over for den grå kanal

Hvis en forhandler eller distributør gribes med HP-udstyr, som er importeret til Europa uden om HP-godkendte kanaler, kan HP både beslaglægge varerne og sagsøge partneren - uanset om denne har købt varerne lokalt. Det fremgår af et tillæg til en ny kontrakt, som alle HP-partnere skal skrive under på.

Det er ikke nyt, at HP advarer kanalen mod at handle gråt. Uautoriseret import fra ikke-EU-lande kan HP blokere for med et EU-direktiv i hånden.

I forhold til tidligere er det dog en skærpelse, når forhandlerkontrakten udmaler HP's muligheder for at beslaglægge varer og rejse erstatningskrav mod de forhandlere, som køber varer af en tredjepart, der har importeret dem uden om HP.

Ifølge Anders Herløv, der er salgs- og markedsdirektør for HP Danmark, er den nye kontrakt ikke nødvendigvis udtryk for en skærpet indsats mod det grå marked i Danmark.

»Vi vil næppe slå anderledes hårdt ned på det end tidligere,« siger han.

Men den nye skarpere formulering kan blive en bet for de distributører, der lever højt på brokermarkedet.

Hos broker-virksomheden Itectum Distribution siger direktør Søren Bay imidlertid, at handlen med gråt HP-udstyr i forvejen er mindsket kraftigt siden fusionen mellem Compaq og HP:

»For et par år siden var der masser af HP/Compaq-udstyr på det grå marked, men i dag er det stort set ikke til at få fat i. Man skal være umanerlig kreativ for at få fingre i de varer. Det er ikke noget, jeg har lyst til at binde an med, for jeg har ikke lyst til at få HP på nakken,« siger Søren Bay.

Ifølge Peder Hvejsel, CBC-kædens direktør, bliver forhandlere ofte tilbudt varer af brokere og subdistributører. CBC-kæden handler dog ikke med brokere, og Peder Hvejsel bifalder HP's initiativ:

»Det gør kanalstrukturen klarere, når de dæmmer op for den grå import,« siger han.

Læs mere om sagen i dagens udgave af Computer Reseller News.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere