Konkurrenter afviser SDC's fusionsideer

En fusion af de mindre IT-selskaber i den finansielle sektor bliver afvist af selskaberne BEC og Bankdata. Modsat SDC's topchef, Jørgen Giversen, kan man ikke få øje på de store besparelser.

Bankernes EDB Central (BEC) og Bankdata afviser konkurrenten SDC's invitation til at fusionere de mindre IT-selskaber, der udvikler og driver IT-systemer for den finansielle sektor.

Udgifterne til IT-drift bliver løbende vurderet, men i øjeblikket er der få penge at spare ved at gøre tingene på en anden måde, lyder begrundelsen.

SDC's direktør, Jørgen Giversen, beklagede onsdag over for Computerworld Online, at sådan en fusion ikke har fundet sted, selvom det er næsten ti år siden, at ideen første gang kom på tale. Det sagde han samme dag, hvor SDC Udvikling offentliggjorde en hensigtserklæring med IBM, der fremover skal drive IT-systemerne for 80 pengeinstitutter.

SDC-direktøren sigtede med sine udtalelser til JN Data, BEC og Bankdata. Direktør i BEC, Leo Svendsen, medgiver, at snakken om fusion af IT-driften "har stået på i årevis".

- Det er BEC's bestyrelses holdning, at der kun er mindre fordele ved det, og der er ikke aktuelt planer om det her og nu. Men BEC holder hele tiden øje med mulighederne, siger han.

Formanden for Bankdatas bestyrelse og direktør i Sydbank, Carsten Andersen, har den samme holdning. Ifølge ham undersøger Bankdata jævnligt mulighederne for outsourcing af IT-driften.

- Vi har for ganske nyligt spurgt en af de største driftsudbydere. Men det var relativt moderate beløb, som vi kunne spare, forklarer han.

Bankdata-formanden bestrider ikke, at der - som Jørgen Giversen udtalte - kan spares betydelige beløb på fusion.

- Det er afhængigt af, hvordan man driver sine IT-systemer. Måske har SDC ikke være effektive nok, siden de kan spare så meget. Det skal jeg ikke kloge mig på. Vi kan bare ikke spare de store beløb, siger Carsten Andersen.

Udvikling kan spare store beløb

Hos BEC peger direktør Leo Svendsen på, at det er på systemudvikling, at der er penge at spare.

- Hvis man kunne enes om at køre de samme systemer, er der store penge at hente. Her kan SDC og vi næppe blive enige, da vi står med hver vores system, vurderer han.

Direktøren tilføjer, at det også er BEC's oplevelse, at bankerne foretrækker, at drift og udvikling er samlet ét sted.

Carsten Andersen fra Bankdata peger på, at en virksomhed afgiver noget frihed ved outsourcing.

- Driftsudbyderen er imødekommende, når du kommer første gang og forhandler aftalen. Når den skal genforhandles efter tre år, er han måske ikke så fleksibel, noterer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere