IDC: Zitech kan få det svært

En større satsning på nethandel kan blive vanskelig for Zitech, vurderer IDC-analytiker Anders Elbak.

Zitech er ved at afvikle størstedelen af selskabets butikker. Fremover skal fokus være på B2B og nethandel, lyder det. Det kan dog blive et problem, mener IDC-analytiker Anders Elbak.

»Der er problemer i forvejen i onlinekanalen. Selv om Zepto har skilt sig lidt ud, så ligger Zitechs profil mere til de almindelige netbutikker, hvor de kommer op mod kæder og andre spillere, der har mange penge i ryggen,« siger Anders Elbak.

Men Zitech har tidligere vist evne til at overleve. Hvor hedengange butikskæder som Data Centrum, Unipro og Alcotini i dag er historie, er det lykkedes at Zitech at overleve som dansk pc-producent med egen butikskæde.

»En af grundene til at Zitech har holdt er, at selvom de har haft eget pc-mærke, har de også solgt andre mærker. Det har mere været en ren butik og ikke kun outlet for egenproduktion, som det eksempelvis var for Datagrossisten i sin tid,« siger Anders Elbak.

Han peger også på, at Zitech har haft en vis succes ved at henvende sig til B2B-markedet.

»Zitech har henvendt sig lidt mere til småvirksomheder. Ved også at have en smule service, har de fået fat i de små virksomheder,« siger Anders Elbak.

Netop profilen gør, at han tror, det kan blive svært for Zitech, når de fleste af butikkerne forsvinder.

»Vi ser på nettet at de mere specialiserede butikker bliver presset af de store kæder, der er gået på nettet. På samme måde har vi set, at kæderne har taget en stor del af pc-markedet fra små computerbutikker,« siger Anders Elbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere