Asien og 3G giver Ericsson grund til optimisme

Ericssons økonomi lider fortsat under de dyre massefyringer, men øget salg i Asien og Vesteuropa får ledelsen til at være optimistiske.

Den svenske telekoncern Ericsson kunne i dag for første gang i lang tid præsentere et positivt kvartalsregnskab.

Resultatet blev ganske vist et underskud på 3,9 milliarder svenske kroner, men en stor del skyldes de fratrædelseslønninger, som Ericsson fortsat betaler af på i forbindelse med den kraftige omstrukturering af koncernen.

Ser man bort fra den post på budgettet, kan Ericsson præsentere et overskud på omkring 1,0 milliard svenske kroner i tredje kvartal i år.

»Ericsson tjener penge igen. Det er en vigtig milepæl, men vi har stadig meget, der skal gøres, før vi opnår en lønsom forretning,« skriver Ericsson-koncernens øverste direktør Carl-Henric Svanberg i regnskabsmeddelelsen.

Indtægterne fra koncernens salg af teleudstyr er dog faldet med 16 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Det positive resultat skyldes derfor først og fremmest kraftigt reducerede udgifter. Blandt andet har koncernen skilt sig af med omkring 18.000 medarbejdere i løbet af det seneste år.

Ericsson har øget værdien af ordrebogen med 37 procent i forhold til sidste år. Det er især en fortsat øget efterspørgsel fra det asiatiske marked, hvor især Kina og Indien er med til at fylde ordrebøgerne, men også i Vesteuropa stiger efterspørgslen igen, hvor det først og fremmest er udbygningen af 3G-netværk, som giver Ericsson nye ordrer.

En anelse malurt er der dog at spore i bægret, da væksten i både salg og ordrer er stagneret i forhold til kvartalet før.

Ledelsen hos Ericsson forventer fortsat, at det globale marked for salg af udstyr til mobiltelefoni vil ligge omkring 10 procent lavere i år i forhold til sidste år, og 2004 vil ikke se meget bedre ud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere