Artikel top billede

Opera er sur på Google

Norske Opera skælder ud på søgemaskine-firmaet.

Google har skudt sig selv i foden ved at behandle norske Opera som en andenrangs-browser. Det mener Operas tekniske chef Håkon Wium, som kritiserer at Google ikke vil optimere sine nye tjenester til Opera. Det skriver The Register.

Han nævner som eksempel, at Google lancerede sin nye Google Instant-funktion til realtids-søgning uden at den kunne bruges med Opera browseren.

Når Google foretager ændringer i sine tjenester som Mail eller Kalender, er Opera typisk nødt til at lave modifikationer i sin browser, for at disse tjenester fortsat kan bruges.

Men Opera halter altid bagefter, fordi man ikke bliver informeret om disse ændringer på forhånd af Google.

Håkon Wium ønsker sig, at Google vil varsle selskabet inden man lancerer en ny tjeneste eller foretager en ændring som ikke spiller sammen med Opera. Men det vil næppe ske.

På verdensplan har Opera kun 2,15 procent af browser-markedet og man kunne derfor tro, at Google blot er ligeglad med denne browser.

Men Opera har en større markedsandel i Europa og har især en stærk position i Rusland, hvor mellem 30 og 40 pct. af alle internet-brugere surfer med Opera.

Derfor mener det norske firma, at Google muligvis helt har opgivet det russiske marked. Rusland er et af de få lande, hvor Google ikke er den dominerende søgemaskine. Her er det lokale Yandex, der dominerer med 65 pct. af alle søgninger.

Det minder om situationen i Kina, hvor Google også har kæmpet en forgæves kamp mod lokale Baidu.

Google har dog bygget et nyt datacenter i Kymenlaakso i Finland, som angiveligt er rettet mod det russiske marked. Så Google har måske ikke helt opgivet Opera og Rusland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere