Artikel top billede

Google vil købe Nortel-patenter

Internet-giganten forsøger nu at få fat i telepatenterne fra den fallerede netværksgigant Nortel.

Google har budt 900 millioner dollar eller omkring 4,7 mia. kr. for at få fat i patenterne fra canadiske Nortel Networks, som tidligere var en af de største netværksleverandører. En enorm gæld sendte selskabet ud i vanskeligheder og i 2009 gik Nortel i betalingsstandsning. Siden er de forskellige forretningsområder sat til salg.

Samlingen med 6.000 patenter inden for telekommunikation, netværk, internet, søgning og sociale medier skal sælges ved en auktion til sommer. Det er altså ikke sikkert at Google kan sikre sig patenterne – andre kan komme ind og byde højere.

I denne blog fortæller Googles juridiske chef, Kent Walker, at man har valgt at byde på patenterne for at beskytte sig selv med patent-retssager.

Google har længe kritiseret de mange patent-klager og efterlyst en reform af hele patent-systemet i USA, og derfor kan det forekomme ironisk at netop Google nu vil betale næsten en milliard dollar for en stor samling patenter.

Men det begrundes altså med, at en stor patent-portefølje er den bedste garanti mod selv at blive sagsøgt for patentkrænkelse. Ikke kun fordi Google kan dermed kan forhindre, at andre får fat i patenterne og dermed kan bruge dem mod selskabet.

Men også fordi Google kan bruge patenterne defensivt ved at starte sine egne patent-sager mod dem, der måtte forsøge at sagsøge Google for patentkrænkelse. Altså en form for afskrækkelse, som minder om spillet mellem stormagterne i den Kolde Krig.

Det aktuelle patent-opgør mellem Nokia og Apple er det seneste eksempel på, at patenter bliver brugt i en sådan krig mellem to selskaber.

Google har relativt få patenter sammenlignet med konkurrenterne, og det kan blive en svaghed for selskabet.

Det ventes at Apple og Blackberry-firmaet Research In Motion også vil forsøge at få fat på Nortels patenter.
 




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til ny platform i Azure
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere