Web-guiden uge 10 - IPR-Helpdesk

Navn: IPR-Helpdesk


Adresse: http://www.ipr-helpdesk.org


Emne: Intellektuel ophavsret


Beskrivelse: Denne hjemmeside er skabt af EU-kommissionen og skal styrke opmærksomheden omkring intellektuelle rettigheder blandt det europæiske erhvervsliv. Målgruppen er virksomheder, som deltager i EU-sponsorerede forskningsprogrammer, men alle, som arbejder med IT, Internet og forskning, kan have nytte af dette website. IPR-Helpdesk, som produceres fra et EU-kontor i Luxembourgh, indeholder bl.a. en samling med flere end 1.300 links til hjemmesider om ophavsret og en ordbog med 400 ordforklaringer.


Design: Et lidt kedeligt og bureaukratisk design præger denne hjemmeside, selvom der enkelte steder eksperimenteres med Macromedia Flash-præsentationer. I modsætning til de fleste andre EU-sider, der er tilgængelige på alle medlemslandenes sprog, findes dette websted desværre kun på engelsk, tysk og fransk.


Opdatering: IPR-Helpdesk udsender hver måned et nyhedsbrev som e-mail og PDF-dokument med informationer og kommentarer om de nyeste udviklinger indenfor ophavsret. I det nyeste nummer kan man bl.a. læse, at Taiwan har problemer med ophavsretten, og at Microsoft har sagsøgt fire amerikanske firmaer for piratkopiering af software.


Links: Databasen med links er en guldgrube med 1.300 links om patenter, varemærker, industrielt design og andre emner, der relaterer til ophavsret.


Omfang: I "IP Guide" kan man læse om ophavsret, varemærker og patentbeskyttelse. En samling "Briefing Papers" fokuserer på temaer som bioteknologi og Internet-ophavsret. En side med ofte stillede spørgsmål, statistik om ophavsretten i Europa og ordforklaringer ligger også på sitet. Man kan stille spørgsmål til sitets juridiske panel og starte en søgning i den gigantiske patentdatabase Espacenet med 30 millioner patenter.


Samlet vurdering: Som dansk bruger er man selvfølgelig primært interesseret i situationen omkring ophavsretten i Danmark. IPR-Helpdesk har oprettet nationale linksider for alle EU-lande, hvor man finder informationer om de lokale forhold. Under Danmark kan man læse praktiske oplysninger om patentansøgning og priser for patenter, finde adresser og links til Patentdirektoratet og DTU samt en liste over registrede patentbureauer, der hjælper med at formulere og indsende en patentansøgning. Man finder endda et link til den danske opfinderforening DAFFO.


Dette site er et absolut must for alle, der beskæftiger sig med patenter, ophavsret og varemærker.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere