Nokias første 3G-telefon præsenteret i dag

Som lovet præsenterede Nokia i dag sin første mobiltelefon, der understøtter fremtidens 3G-netværk. Men den er ikke klar til masseproduktion endnu, og på grund af netværkene kan man ikke bruge den til noget endnu.

Nokia 6650 bliver navnet på Nokias første mobiltelefon, der skal udnytte de mange faciliteter i fremtidens 3G-mobilnetværk.

Telefonen blev præsenteret i dag, torsdag, nøjagtigt som vicedirektør Anssi Vanjoki, Nokia Mobile Phones, lovede tilbage i marts måned på den store Cebit-messe i Tyskland.

Mobiltelefonen kombinerer traditionelle GSM-netværk med 3G-bredbåndsnettet. Det har den fordel, at mobiltelefonen i de første år ikke bliver helt uanvendelig uden for de ret begrænsede områder, der vil være dækket af 3G-dækning.

Nokia 6650 opererer således både på GSM 900/1800 frekvenserne og på WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) protokollen. Ved hjælp af den nye radiostandard, WCDMA, kan kameratelefonen afvikle flere dataoverførsler sideløbende, oplyser Nokia.

På den måde får brugeren mulighed for at tage et foto og sende det samtidig med, at han taler i telefonen.

Nokia 6650 - verdens største producent af mobiltelefoner sætter igen udvendig antenne på mobiltelefonerne.
Klar i 2003
Nokia 6650 blev i sin tid lovet klar til masseproduktion allerede nu, men den holder ikke. Nokia forventer, at telefonen kan købes i butikkerne fra første halvdel af 2003, men kun hvis der er 3G-netværk til rådighed.

Nokia har også fortsat problemer omkring interoperabilitet mellem netværk, telefoner og tjenester, der skal klares, inden 3G-telefonen kommer i handlen.

Nokias første 3G-telefon er udstyret med et stort farvedisplay og et integreret VGA-kamera, som kan tage stillbilleder og optage op til 20 sekunders videoklip med lyd i 4096 farver. Kameraet aktiveres ved at fjerne kameralinsens omslag. Mobiltelefonen kan gemme fotos og videoklip eller sende dem som MMS-beskeder til en kompatibel MMS-telefon eller til en e-mail adresse.

Disse funktioner er ikke meget anderledes i forhold til, hvad den eksisterende multimedietelefon, 7650, kan tilbyde.

Software til levende billeder

Som en del af Nokia 6650-salgspakken leveres også programmet PC Suite, som gør det muligt at se og redigere telefonens multimedieindhold på en pc. Programmet giver samtidig adgang til at lave film. Det sker ved at brugeren samler forskellige videoklip under samme play-liste, arrangerer dem i den ønskede orden og afspiller dem i forlængelse af hinanden.

Kredsløbet i Nokia 6650 er designet så det samler GSM- og WCDMA-chipene i ét kredsløb. Det giver en taletid på op til 2,20 timer på WCDMA, 2,40 timer på GSM og en stand-by-tid på op til 14 dage, skriver Nokia i sin pressemeddelelse.

Telefonen har en vægt på 141 gram og en hukommelse på syv megabyte. Den indeholder også en WAP 1.2.1 browser, som understøtter GPRS, MIDP Java 1.0 teknologi til downloading af forskellige applikationer, polyfoniske ringetoner og programmer til økonomiske transaktioner.

Kontakt til den nære omverden nås gennem USB-porten, Bluetooth eller den infrarøde forbindelse. Samtidig med at brugen af WCDMA-nettet giver mulighed for en langt hurtigere overførsel af data på en bærbar pc end med et traditionelt modem.

Relevant link:

Nokia 6650 (pressemeddelelse)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere