Kvinder Online

Kvinder og computere opfattes stadig af mange som et umage par, og det samme gælder kvinder og Internettet. Men stadig flere kvinder vil det anderledes og kaster sig over computere og Internettet for at bruge det på netop deres måde. Men mange mangler imidlertid en god håndbog de kan søge hjælp hos, når de støder på ting de ikke ved. "Kvinder Online" er et godt bud på sådan en bog.


Bogen er skrevet af Britt Sallingboe, der gennem flere år har undervist billedkunstnere, designere og håndarbejdslærere i tekstildesign på computer og basal computerviden. Med velvillig assistance fra hendes gode computerånd Sebastian og hendes små drillenisser tager Britt Sallingboe læseren ved hånden og forklarer hende (eller ham?) hvad en computer er, hvad den består af, hvordan den fungerer, hvordan man bruger et styresystem (mere specifikt Windows 95), introducerer læseren til Internettet, forklarer hvad en browser er og hvordan man bruger den (nærmere bestemt Microsoft Internet Explorer 3) og de mange forskellige muligheder og slutter af med en Internet guide med fyldt med web-adresser.


Med bogen følger desuden en cd-rom med bl.a. Internet explorer 3.0 og 100 dages gratis Internet adgang hos Image Scandinavia.


Afsnittet om basal computerviden er en rejse til computerens indre, og en grundig gennemgang af dette tema uden nogen form for indforståethed. Alt bliver forklaret på en enkel måde så alle - også dem uden forudsætninger på området - kan følge med. Det er et godt, grundigt og enkelt bidrag til afmystificeringen og forståelsen af computeren som det redskab den egentlig er.


Afsnittet om Windows 95 er en grundig, præcis og samtidig kortfattet gennemgang af alt hvad du som almindelig bruger har brug for at vide om styresystemet og hvordan man bruger det for at komme i gang. Ingen lange ekskurser eller massevis af detaljer, men lige på og hårdt.


Introduktionen til Internettet starter med en kort gennemgang af Internettets historie, hvordan startede det, hvad er Internettet egentlig, hvordan fungerer det, hvad skal man bruge for at komme på nettet, hvordan finder man en udbyder, hvad kan man bruge det til, netikette og meget meget mere. Her findes også en grundig men tilgængelig gennemgang af Internet Explorer 3.02, og hvordan man bruger browseren i de forskellige situationer på Internettet, hvordan man sender mail, hvordan man henter sin mail, hvordan breve med vedhæftede filer fungerer, hvordan man downloader programmer og abonnerer på nyhedsgrupper, deltager i debatten og meget meget mere.


Men man må nok stille spørgsmål ved valget af Internet Explorer 3.02 som den browser Britt Sallingboe har valgt at gennemgå detaljeret i bogen. Mange har efterhånden skiftet til Internet Explorer 4.0, og i bogen gøres der da også opmærksom på, at man ikke bare lige kan installere den medfølgende cd-rom med Internet Explorer 3.02 automatisk, hvis man i forvejen har installeret Internet Explorer 4.0. Explorer 3.02 vil da installere sig ovenpå 4.0 og forhindre denne i at fungere korrekt. Valget af Internet Explorer 3.02 som den browser begrundes ikke. Men det havde vel været mere naturligt at vedlægge Explorer 4.0 og gennemgå den. Den har været på markedet længe, og mange web-sider forudsætter i dag at man bruger Internet Explorer 4.0.


Endelig indeholder bogen også en Internet-guide, hvor Britt Sallingboe kommer vidt omkring, og har ladet spørgsmålet "Hvad interesserer kvinder og børn?" være hendes guideline for de web-adresser hun har valgt at tage med i Internet-guiden. Men hvorfor skal kvinders og børns net-interesser blandes sammen? Internet guiden rummer en stor mængde adresser - over 300 oplyses det inde i bogen (mere end 250 adresser hedder det på bagsiden) - der kan have almen interesse for kvinder og børn. Der er mange interessante og relevante adresser. Men de er sat noget rodet op, og mange webadresser optræder flere gange spredt ud over guiden. Her ville et grundigt og struktureret redaktørarbejde have hjulpet betydeligt.


Endelig er en henvisning til en søgemaskine med adressen på tjenesten og et søgeord man kan søge videre på selv, efter min mening, heller ikke berettiget at blive kaldt en rigtig webadresse. Meget af arbejdet er jo stadig overladt til den enkelte netsurfer.


Britt Sallingboe har sin helt egen skrivemåde, som er meget personlig og befriende anderledes end de sædvanlige tekniske og meget tørre computerbøger der ofte krydser ens vej. Men når vi kommer til Internet Guiden sidst i bogen bliver det personlige lidt for meget, og den bærer mere præg af uddrag fra en privat notesbog med adresser end en egentlig Internet-guide.


Alt i alt på mange punkter en god og væsentlig bog, som efter første gennemlæsning vil blive liggende i nærheden af computeren, så man kan slå op i den, når der er noget man ikke ved eller bliver i tvivl om.


"Kvinder Online" skrevet af Britt Sallingboe. Forlaget Globe 1998.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Hewlett-Packard ApS
    Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere