Dansk netbutik kan se frem til spam-bøde

Sendte spam til danske sportsklubber og idrætsforeninger.

Forbrugerombudsmanden er igen på vej med en økonomisk huskekage på grund af spam.

Det er webbutikken Sportswear4kids.com, som ifølge ombudsmanden har behov for en økonomisk påmindelse om, at man ikke må sende reklamehenvendelser per mail, hvis modtagerne ikke har bedt om materialet.

Sportswear4kids.com sendte i begyndelsen af februar mails til 492 danske idrætsforeninger og sportsklubber. Med mailen fulgte en vedhæftet reklame for firmaets forskellige produkter.

Som nævnt havde foreningerne ikke bedt om henvendelsen. Firmaet fik udelukkende mulighed for at kontakte dem elektronisk, fordi de mange e-mail-adresser var at finde på en netportal. Forbrugerombudsmanden plejer at slå hårdt ned på spamudsendelser til private, men Forbrugeombudsmanden præciserer, at markedsføringsloven nævner, at det uden samtykke er ulovligt at udsende elektronisk reklamemateriale til ”nogen”. Derfor er der ingen forskel i at fremsende e-mails til forbrugere, erhvervsdrivende eller idrætsforeninger.

Forbrugerombudsmanden har nu opfordret til, at webbutikken politianmeldes.

Tidligere sager viser, at spam ofte udmønter sig i bøder. En natklub blev dømt til at betale 25.000 kroner for 200 spammeddelelser i 2009. I 2008 måtte et rengøringsselskab bøde 20.000 kroner 750 reklame-mails.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere