Kan ikke undvære trådløst netværk

Konsulentfirmaet Plougmann & Vingtoft havde flere års erfaringer med trådløse netværk, da et nyt domicil skulle bygges på Østerbro. Nu er netværket tænkt med fra starten og er installeret, så det er næsten usynligt for brugerne.

De ansatte i konsulentfirmaet Plougmann & Vingtoft har vænnet sig til at have trådløs adgang til firmaets netværk.

Derfor var det slet ikke på dagsordenen, om firmaet skulle installere trådløst netværk i et helt nyt domicil på Østerbro i København. Det var blot et spørgsmål om hvordan.

Domicilet blev indviet den 1. juli, men allerede i de gamle lokaler på Skt. Anne Plads midt i hovedstaden havde medarbejderne vænnet sig til trådløse netværk.

- Men det var et gammelt hus med mange krinkelkroge, halve etager og loftsrum, og netværket var installeret som knopskydning, efterhånden som behovet indfandt sig, siger Tommy Jørgensen, IT-chef i Plougmann & Vingtoft.

Derfor virkede det ikke optimalt, da netværket blev installeret i 1998 og årene frem. Adskillige områder var uden ordentlig dækning til irritation for de medarbejdere, der gerne ville holde møder, hvor det passede dem - og ikke efter, hvor der var en antenne installeret. Fordelen er, at medarbejderne har mulighed for at arbejde endnu bedre sammen end med et traditionelt netværk.

- Med vores nye hus kunne vi tænke netværket ind allerede, da byggeriet begyndte, siger Tommy Jørgensen.

Plougmann & Vingtofts nye domicil i Sundkrogsgade i København.
Diskretion vigtigt
Mens der endnu kun stod nøgne vægge på byggepladsen, gik Tommy Jørgensen rundt sammen med en konsulent og målte op, hvor der skulle være basestationer.

I dag er der installeret 23 basestationer i alt. Fem på hver etage bortset fra stueetagen, der kunne nøjes med tre.

Antennerne gør ikke meget væsen af sig, idet det var et ønske af arkitektoniske årsager, at det trådløse netværk blev så diskret som muligt.

Derfor blev udstyret gemt væk oven på loftspladerne, så det kun er to små antenner, der titter frem under loftet (se foto).

I alt har det trådløse netværk 80 brugere ud af de cirka 125 medarbejdere, der er beskæftiget i København. Hver eneste bærbare pc kan konstant se tre basestationer.

Når en medarbejder skal til møde, tager han blot sin pc under armen og går til møderummet.

Pc'en finder selv ud af at bevare netadgangen ved at roame mellem de forskellige basestationer - lige som med mobiltelefonen, der bevarer forbindelsen, selv om man bevæger sig forbi den ene sendemast efter den anden.

Diskretion var et krav til installationen af det trådløse netværk. Over receptionen sidder en antenne (i den røde ring).
Fotos: Jens Bertelsen
Passer på hemmeligheder
Plougmann & Vingtofts netværk er lukket for uvedkommende. Firmaets data er så kostbare, at ingen må sætte spørgsmålstegn ved sikkerheden:

- Vores forretningsgrundlag er at etablere, procedere og overvåge immaterielle rettigheder, og sikkerheden omkring dette går vi ikke på kompromis med, siger Tommy Jørgensen.

Foruden den indbyggede kryptering i udstyret har firmaet valgt at lade det trådløse netværk køre helt selvstændigt i forhold til det traditionelle netværk. Hver enkelt bærbar computer har installeret en VPN-klient (virtuelt privat netværk), der krypterer trafikken mellem computeren og serveren.

Selvom kapaciteten i netværket i princippet giver en båndbredde på 11 megabit, så er der ikke nogen af de mobile medarbejdere, der oplever en effektiv båndbredde på over 4 megabit i en daglig arbejdssituation.

- Men det er rigeligt for de fleste, når man ser på, hvilke programmer der bliver anvendt, siger Tommy Jørgensen, der kun oplever problemer, når meget store filer skal sendes igennem netværket.

Meget af det trådløse netværk på Østerbro er genbrug fra det gamle kontorhus, men der skulle suppleres med en del udstyr for at opnå den ønskede dækning. I alt koster det ca. 250.000 at etablere et WLAN som det installerede hos Plougmann og Vingtoft.

Trådløst tema
Computerworld Online holder trådløse temauge med en stribe artikler om WLAN, sikkerhed og cases med trådløse brugere.
- Hvis vi på årsbasis regnede ud, hvor meget tid alle vores konsulenter kunne bruge på at montere og afmontere netkabler, tænde deres computere og vente på, at de finder netværket og meget mere, så er investeringen hurtigt tjent hjem igen, siger Tommy Jørgensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere