Artikel top billede

Den første Mac, kampen mod IBM og dagene efter 9/11

Se de bedste 'One more thing' og 'Insanely Great!' Steve Jobs øjeblikke.

Computerverdenen ville være et besynderligt beigefarvet sted, hvis det ikke var for Steve Jobs. Uden ham ville der hverken være et Apple eller et Microsoft med snablen begravet i Windows pengekasse. Der ville ikke være nogen digital musikrevolution. Der ville ikke være en mus. Der ville være en computerverden, der var begrænset til nørder og ingeniører, der navngiver hurtige overførselskabler med uanstændigt indforståede forkortelser som USB i stedet for FireWire, der overfører så stærkt, at der næsten er ild i ledningen.

Og det har altid været sådan. Lige siden den helt unge teenager stødte ind i den lidt ældre Wozniak og besluttede sig for at sætte ild til computerverdenen med en simpel forståelse af, hvordan man indpakker teknik til dem der ikke er tekniske nørklehoveder.

Uden Jobs ville der ikke være en mainstream, og intet sammenfatter Jobs som hans Keynote taler på de årlige Mac-konferrencer. Her er de bedste Stevenotes.

1. Den første Mac

Det er en overordentlig succesfuld 27-årig ung mand, der i januar 1984 går på scenen for at præsentere sin vidundercomputer. På det tidspunkt har Apple eksisteret i otte år og er dermed medlem af årgang 0 af firmaer i den personlige computerrevolution. Da Apple gik på børsen i 1980 var det den mest succefulde børsnotering siden Ford, og en meget ung Steve Jobs blev øjeblikkeligt multimillionær. Derfor er det en mand uden kendskab til modgang der næsten ikke kan tøjle sin iver efter at vise verden, hvordan en computer kunne se ud i 1984.

Artiklen fortsætter under videoen.

 

2. 1000 sange i lommen

Da Steve Jobs endelig er klar til at præsentere verden for den retning, han vil føre Apple i efter sin genkomst i 97, sker det i skyggen fra det traume som to tårne i New York har efterladt verden i. Det er kun få uger efter, American Airline Flight 11 og United Airlines Flight 175 har stødt den verdensorden, vi har vænnet os til siden murens fald, i grus. Derfor er præsentationen afdæmpet og i ydmyge lokaler. Men Jobs er alligevel fascineret. Under hele talen har han hele Apples fremtid 'lige her' i sin lomme.

Artiklen fortsætter under videoen

 

3. A new hope

Da Steve Jobs i 1983 holder sin tale for at introducere reklamen, der skal sælge den kommende Macintosh, gør han det med samme selvsikkerhed, som da han året efter introducerer selve computeren. Men hvor den senere tale blev præget af ivrighed og begejstring er denne tale sammenbidt og skælmsk indædt. Han formår på ganske kort tid at stille præmisserne op som en kamp mellem det gode og det onde. Apple er det eneste håb tilbage i en verden, der arrogant og sikkert er ved at blive erobret af en gigant, der dybest set ikke mener, folket fortjener en computer. Apple er den sidste mohikaner, den sidste Luke Skywalker der står mellem IBM og det totale verdensherredømme og så begynder reklamen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere