Microsoft tjente 58 milliarder kroner

Microsoft omsatte for 211 milliarder kroner i regnskabsåret 2001/2002. I samme periode tjente selskabet 58 milliarder kroner. I det kommende år vil selskabet øge indtjeningen med 72 procent.

11 milliarder kroner kunne Microsoft sætte direkte ind på bankbogen efter årets andet kvartal. Dermed har selskabet tjent ligeså meget i de seneste tre måneder, som de skal betale for at overtage Navision.

Overskuddet er 22 gange så højt som i samme periode sidste år, hvor selskabet præsterede et overskud på 480 millioner kroner.

Salget var også bedre i 2. kvartal af 2002 end samme periode sidste år. Det steg ti procent til 53,6 mlliarder kroner. Og var faktisk 2-3 milliarder mere, end analytikerne havde ventet.

Selskabet forklarer fremgangen med stor efterspørgsel på Windows XP og servere til virksomheder. Derimod er det ikke gået så godt for selskabets investeringer i teleindustrien.

Med udgangen af kvartalet sluttede Microsoft også sit regnskabsår. Selskabet tjente 58 milliarder kroner ud af et samlet salg på 211 milliarder kroner.

I 2003 forventer Microsoft at omsætte for 233-237 milliarder kroner og tjene omkring 100 milliarder kroner. Dermed forventer selskabet at øge indtjeningen med 72 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere