Artikel top billede

Trådløs internet under London

Inden næste års Olympiske Lege kommer der trådløst internet på undergrunds-stationer i London.

Efter et pilotforsøg på stationen Charing Cross har Transport for London nu besluttet at 120 undergrunds-stationer skal udstyres med trådløst internet inden de Olympiske Lege i den britiske hovedstad næste år.

Londons borgmester Boris Johnson har tidligere lovet at der vil være trådløs internet i hele undergrundsbanen i 2012. Men arbejdet er løbet ind i problemer i det forældede system af underjordiske toglinier.

Faktisk er undergrundsbanen i London den ældste i verden. De første damplokomotiver kørte under jorden i 1863. I dag består nettet af 270 stationer og 400 kilometer skinner.

Det var British Telecom (BT), der leverede udstyret til forsøget på Charing Cross. BT har allerede 1,6 millioner WLAN-hotspots og selskabet har overtaget alle omkostninger i forbindelse med pilotprojektet på Charing Cross, som benyttes af op mod 70.000 rejsende om dagen.

Men nu har Transport for London startet en åben licitation, hvor alle teleselskaber har mulighed for at byde på kontrakten om at installere trådløst internet på 120 stationer. Vinderen skal udpeges inden årets udgang og det trådløse internet skal så være på plads inden sommeren 2012.

Man har dog kun har planer om at tilbyde trådløs internet på stationerne – ikke i togene. Det forlyder ikke om det bliver gratis at benytte nettet, men Transport for London beskriver Wi-Fi som en mulig fremtidig indtægtskilde.

Så det er sandsynligt at man overvejer en model, hvor der skal betales for adgang eller hvor der bliver vist reklamer.

Boris Johnson har tidligere udtalt at London skal tilbyde trådløs internet ”ved hver lygtepæl og hver busholdeplads” inden OL.

I den åbne licitation har teleselskaberne også mulighed for at afgive et tilbud på, hvordan de vil dække byen med trådløst internet på gadeplan.

Forsøget på Charing Cross fortsætter i nogle måneder. De første reaktioner fra de rejsende har været meget positive, fortæller Transport for London. Men det er kun kunder hos British Telecom, der har haft mulighed for at benytte den trådløse adgang uden at betale ekstra for datatrafikken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere