Amazon overvejer video-downloads

Amazon.com forhandler med filmselskaber om at tilbyde videodownloads på nettet.

Køb en film på nettet, download den til din pc og brænd den på en dvd. Det bliver måske snart muligt med en ny service, som internet-giganten Amazon.com har planer om at tilbyde. Ifølge amerikanske medier forhandler Amazon.com netop nu med tre af de største filmselskaber om at tilbyde videodownloads på nettet.

Forhandlingerne med Paramount Pictures, Universal Studios og Warner Brothers fokuserer på, hvor meget det skal koste at købe film på nettet, og hvordan fortjenesten skal fordeles mellem filmselskaberne og online-forhandleren. Men det er nok tvivlsomt, om det bliver ret meget billigere at downloade film end at købe dem på dvd.

Amazon.com startede oprindelig som en online-boghandel, men forhandler i dag alle slags produkter, deriblandt dvd'er. Faktisk er selskabet en af de største cd- og dvd-forhandlere i USA, men Amazons forretning er truet af tjenester som iTunes, der tilbyder musik til øjeblikkelig download.

I forhold til konkurrenterne har Amazon en stor fordel, nemlig ejerskabet af nettets mest populære filmdatabase, IMDB, som alene sidste måned havde 15,1 mio. besøgende. Koblingen mellem IMDB og netbutikken giver Amazon stærke kort på hånden, men hidtil har Amazon været forsigtig med at kommercialisere IMDB.

Flere filmselskaber har allerede investeret i filmudlejningstjenester på nettet, men muligheden for at brænde sine egne film-dvd'er er ikke set tidligere i denne form.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere