Konkurrenter raser over kommende 3G-auktion

Teleselskaberne Telia, 3 og TDC er utilfredse med, at minimumsprisen på den kommende 3G-auktion er blevet fastsat til 430 millioner kroner.

IT- og Telestyrelsen offentliggjorde fredag udbudsbetingelserne for auktionen om den fjerde 3G-licens, og minimumsprisen er blevet fastsat til 430 millioner kroner - et beløb som de øvrige 3G-teleselskaber betragter som urimeligt lavt.

»Vi er temmelig utilfredse med, at man stiller en operatør bedre end andre ved at give operatøren lavere omkostninger - det er ikke fair konkurrence, og det betyder, at vi må overveje vores fremtidige investeringsstrategi på det danske marked,« siger Telias administrerende direktør, Jesper Brøckner, til ComON.

TDC mener også at 430 millioner kroner er alt for billigt, og den administrerende direktør for TDC Mobil, Mads Middelboe, er enig med Telia-bossen i, at de eksisterende licenshavere nu bliver tvunget til at overveje deres fremtidige 3G-investeringer i lyset af den nye konkurrencesituation, fordi den fjerde spiller sikkert ender med at få en fordel på en halv milliard kroner.

»Vi tror på, at markedet tager af, og derfor har vi valgt at lancere nu. Men hvis det ikke tager af, er det en klar fordel, at man har fået det billigere, og at man ikke skal investere i samme takt. Og man kommer ikke uden om, at en minimumspris på 430 millioner kroner er en helt urimelig skævvridning af konkurrencen,« siger han og påpeger, at TDC nu vil afvente det endelige udfald af 3G-auktionen.

Telia har i dag kontaktet sin advokat for at få en juridisk vurdering af auktionsbetingelserne i forhold til EU's konkurrenceregler, og 3, der tidligere har truet med at kræve erstatning fra staten, har ligeledes taget kontakt til sine jurister for at afklare, hvad der nu skal ske.

»Vi har endnu ikke taget stilling til, hvordan vi vil forholde os til sagen. Vi er i øjeblikket ved at kigge på det sammen med vores rådgivere, og når de er kommet med en anbefaling, skal den indstilles til vores bestyrelse, som skal træffe en beslutning,« siger kommunikationschef i 3, Mika Bildsøe Lassen.

Telia, 3 og TDC betalte 950 millioner kroner for deres 3G-licenser, da selskaberne købte dem i 2001 - dengang var minimumsprisen 500 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere