Billig-printer har styrket Okis markedsandele

Efter at Oki i midten af november 2002 lancerede sit bud på en farveprinter til under 10.000 kroner - model C5000 - har leverandøren ifølge egne oplysninger mere end tredoblet sin europæiske markedsandel - fra fem procent til 16 procent.

»Lanceringen af C5000 har virkelig sat skub i vores salg. Vores aggressive mål var at øge vores markedsandel med 15 procentpoint på europæisk plan - en mission, der er godt på vej til at lykkedes. Også i Danmark kan vi mærke succesen. Vi sidder i øjeblikket på 14,8 procent af det samlede farvelasermarked herhjemme, og vi forventer fortsat at øge markedsandelen,« fortæller Lars Hargaard, Okis marketingchef i Danmark.

Ved indgangen til 2001 havde Oki blot 3,3 procent af det danske marked for digitale farveprintere. Samtidig er markedet generelt vokset med omtrent 10 procent fra 2000 til 2002.

Kunderne i Danmark er primært mindre virksomheder, som udskifter blækfarveprintere og sort/hvid-laser med farvelaserprintere. Tidligere var farvelaserprint ikke aktuelt for de mindre virksomheder på grund af meget høje anskaffelsespriser fra 20.000 kroner og op efter. Men nu har også de små virksomhederne mulighed for at få farveudskrifter i høj kvalitet, forklares det.

Udover C5000 er modellerne C7000 og C9000, der henvender sig til mellemstore og store virksomheder, også gået frem, siden de blev lanceret i efteråret 2002. Den største succes er dog kommet i hus med C5000-serien, der kom på gaden, samtidig med at HP, Epson og Minolta sendte deres prisbillige farvelaser-printere på gaden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere