Tele2 sørger for hurtigere Internet

Brugere af Tele2 A/S' Internet-tjenester UNI2 (til professionelle) og get2net (til private) bliver blandt de første i verden til at kunne udnytte en helt ny type lynhurtig fiberoptisk teknologi, som Tele2 indfører i samarbejde med Cisco.


De nye fiberoptiske kabler anbringes i Tele2's internationale stamnet, der er selve rygraden i teleselskabets Internet-trafik. Stamnettet kan sammenlignes med en bredsporet elektronisk motorvej, der samler trafik fra forskellige tilkørselsveje - f.eks. UNI2 og get2net - og sender den lynhurtigt ud på det verdensomspændende Internet.


Netop den elektroniske motorvejs evne til at klare mere trafik - båndbredden - er et stigende problem for Internet-udbyderne, efterhånden som flere og flere virksomheder og private udnytter mulighederne i det globale netværk. Dertil kommer, at nye services som f.eks. Internet-telefoni og video via Internet vil beslaglægge yderligere kapacitet i teleselskabernes eksisterende stamnet.


"Vi vil gerne være på forkant med udviklingen og stå klar, når behovet for nye Internet-baserede services opstår. Derfor har vi allerede nu sørget for at have den nødvendige infrastruktur klar i form af den nye fiberteknologi, som vi har givet kælenavnet Merlin," forklarer teknisk direktør Michael Jackson, Tele2 A/S.


"Den almindelige UNI2 eller get2net abonnent vil måske ikke umiddelbart bemærke den øgede båndbredde i Tele2's stamnet. Når nettet er belastet hårdt med mange brugere, vil de hurtigt føle forskellen. Netop på dette punkt kan man adskille de gode fra de mindre gode Internet-udbydere," fortsætter Michael Jackson.


Tele2 har arbejdet tæt sammen med Cisco om etablering af det lynhurtige stamnet. Det bygger på en helt ny fiberoptisk ringstruktur, der her sættes i drift for første gang i verden. Den anvendte teknologi er Ciscos DPT ("Dynamic Packet Transport"), som kombinerer de bedste egenskaber fra ældre SDH-ringteknologier med moderne TCP/IP-egenskaber som 100 pct. dynamisk fordeling af båndbredden.


Merlin-stamnettet rummer en intelligent Cisco GSR 12000 router, der automatisk styrer trafikken den korteste vej, så stamnettet belastes mindst muligt. Desuden sørger routeren for at omdirigere Internet-trafikken, hvis der skulle ske et brud på fiberkablet.


Overføringshastigheden i den fiberoptiske ring kan nå 1,2 Gigabit pr. sekund (2 x 622 Mbit pr. sekund). Det er rundt regnet 8.000 gange hurtigere end en ISDN-forbindelse på 64 kbit/s eller 600 gange hurtigere end de 2 Mbit/s Internet-linier, som mange virksomheder benytter.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ciklum ApS
    Offshore software- og systemudvikling.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere