Facebook, Arto og Googlesøgninger koster hver måned danskere jobs, de ellers ville have haft adgang til. Det er blot en af konsekvenserne ved, at de færreste forstår, at alle de billeder, oplysninger og kommentarer, de stiller til skue for vennerne også kan ses og læses af resten af verden.
Derfor vil Videnskabsminister Helge Sander (V) nu sætte fuld fokus på privacy på nettet.
"Danskerne benytter i stigende grad internettets mange muligheder. Desværre glemmer nogle, at private oplysninger også kan udnyttes af folk med tvivlsomme hensigter. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på privatlivet på nettet, så danskerne bliver bevidste om problematikken og kan tage de nødvendige forholdsregler," siger videnskabsminister Helge Sander.
På en konference i morgen vil ministeren redegøre for en initiativpakke til beskyttelse af børn og unge på online sociale netværkstjenester, og It-sikkerhedskomitéen fremlægger friske resultater fra opinionsundersøgelser om danskernes adfærd på netværkstjenesterne.
It-sikkerhedskomitéens formand Linda Nielsen betoner, hvorfor man skal være opmærksom på sit privatliv ved brugen af tjenesterne:
"Vi står som enkeltpersoner svagt over for de sociale netværkstjenester, når først materialet er lagt ud. Facebook forbeholder sig for eksempel ret til at anvende publicerede billeder og andet materiale. Mange lægger meget private oplysninger ud, og man er som forbruger ringe stillet, hvis man fortryder. Det er den debat, vi gerne vil rejse for at gøre opmærksom på, at det er vigtigt at forholde sig til sit privatliv på de sociale netværkstjenester, som vi skal lære at bruge med omtanke," siger hun.
På konferencen debatterer medlem af Europaparlamentet for Venstre, Karin Riis-Jørgensen, med Thomas Myrup fra Microsoft om, hvordan og hvorvidt politiske og kommercielle interesser kan forenes i retten til privatliv på nettet.
Konferencen afsluttes med en debat mellem it-ordførere fra Folketinget om den digitale virkelighed på online sociale netværkstjenester.