10.000 underskrifter mod Copy-Dan

En ny dansk hjemmeside samler underskrifter mod Copy-Dans omstridte afgifter på digitale medier.

Copy-Dan har annonceret planer om at indføre afgifter på scannere, printere, harddiske og andre former for IT-udstyr. Pengene skal kompensere danske musikere for det tab, som opstår når deres værker kopieres ulovligt på digitale medier.


De nye afgifter skal først godkendes i Folketinget, som skal behandle en ændring af lovgrundlaget for Copy-Dan til efteråret, og en ny hjemmeside har startet en underskriftssamling, som skal overbevise politikerne om at afvise forslaget.


På hjemmesiden StopCopyDan.dk kan man skrive under på følgende tekst: "Jeg skriver hermed under på, at Copy-Dans afgifter på bl.a. cd-medier og memorycards bør fjernes, da de rammer de forkerte brugere, og at Copy-Dan i stedet bør prøve på at stoppe ulovlig kopiering på en anden og mere målrettet måde."


Det oprindelige mål var at indsamle 10.000 underskrifter, som skal sendes til Copy-Dan og Kulturministeren. I skrivende stund er der allerede registreret 11.954 underskrifter, ifølge hjemmesiden, som også indeholder et debatforum og videreførende links om emnet.


Læs også:

  • Afgift på alt IT-udstyr


  • Venstre vil forhindre afgift på hukommelseskort


  • Copy-Dan vil have afgifter på memory cards



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere