Skype har aflyttet kinesiske chat-brugere

Et Skype-ejet selskab har angiveligt overvåget kinesiske internet-brugere og udleveret deres chat-beskeder til myndighederne.

I Kina er internet-overvågningen sat i system og alle udenlandske internet-selskaber - hvad enten det er Google, Yahoo eller Microsoft - som tilbyder tjenester til kineserne er tvunget til at samarbejde med myndighederne. Det har medført problemer for en række selskaber, som bliver kritiseret for at være lidt for flittige til at samarbejde med den kinesiske statscensur. Det seneste eksempel er Skype, som nu er hvirvlet ind i en skandale om aflytning af kinesiske netbrugere.

Skype, der er ejet af eBay, tilbyder et P2P-program til instant messaging kaldet Tom-Skype sammen med det kinesiske selskab Tom. Allerede i 2006 fortalte Skype, at programmet bruger et tekstfilter, som leder efter bestemte nøgleord og blokerer kommunikationen, hvis den finder de pågældende ord. Denne politiske netcensur er helt almindelig i Kina og gælder for alle former for elektronisk kommunikation, som først skal passere gennem »Den Store Kinesiske Internet-mur«.

Men nu har forskere fra universitetet i Toronto afsløret, at Tom-Skype ikke blot sletter de chat-beskeder, som indeholder forbudte ord, men også gemmer beskederne sammen med brugernavn, fastnet-nummer og ip-adresse. Disse oplysninger bliver angiveligt udleveret til de kinesiske myndigheder.

Det er f.eks. forbudt at diskutere den aktuelle mælkepulver-skandale eller den manglende statslige hjælp til jordskælvsofre - og hvis man gør, bliver beskeden altså blokeret, registreret og sendt til viderebehandling hos myndighederne.

Ikke nok med det - ifølge forskerne er serveren hvor beskederne bliver gemt i mindst ét tilfælde blevet hacket, og informationerne er landet i hænderne på ukendte.

Skype har reageret ved at placere ansvaret hos sin kinesiske partner og fremhæver samtidig, at selve Skype-programmet stadig er sikkert. Det er kun det kinesiske Tom-Skype, hvor chat-beskederne bliver gemt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere