Telmore-medarbejdere mister million-bonus

Der bliver alligevel ikke nogen millionbonus til de to Telmore-medarbejdere, der havde sagsøgt firmaet for at få del i den enorme check fra salget af selskabet til TDC. Det har landsretten afgjort i dag.

Da Telmores ejere Frank Ramsussen og Ib Kunøe i 2003 solgte virksomheden for en samlet sum af 424 millioner kroner, håbede en del af medarbejderne af få del i det fede udbytte fra salget.

To af dem, Pia Heltborg Juul og Peder Lauridsen van der Schaft, lagde gennem deres fagforbund sag an mod Telmore, og de fik sidste år dom for, at firmaet burde betale dem en bonus på henholdsvis 1,0 og 1,7 millioner kroner. De penge må de to medarbejdere dog nu kigge langt efter, for i dag omstødte Østre Landsret byrettens tidligere kendelse. Landsretten fandt det nemlig ikke i tilstrækkelig grad bevidst, at medarbejderne var blevet udtrykkeligt lovet andel i overskudet fra salget, fremgår det af dommen, der pure frifinder Telmore.

Peder Lauridsen siger til ComON, at han selvfølgelig er skuffet over at have tabt sagen, men at det er typisk, at den lille mand snydes, når direktørerne scorer millionfortjenester. Hvorvidt han vil anke sagen til Højesteret er endnu ikke besluttet.

Telmores og selskabets nuværende ejer, TDC, slipper med sagens udfald for en stribe af tilsvarende sagsanlæg fra andre Telmore-medarbejdere, der også gerne ville have haft del i millionbonussen.

Retten har i øvrigt noteret sig, at det var uomtvisteligt, at Telmore har ønsket at belønne de medarbejderne, som bidrog til at opfylde selskabets forretningskoncept. Der blev nemlig udbetalt mindre bonusser af firmaets overskud - men belønningen blev altså bare ikke i den størrelsesorden, som medarbejderne havde håbet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere