Danske it-jobs erstattes med indiske hos KMD

Mens der fyres i Danmark, hyres der i Indien.

Da KMD forleden gav 72 danske medarbejdere sparket, var det en nødvendig organisationstilpasning, der fandt sted. Det forklarer selskabet i en pressemeddelelse om fyringerne.

Men KMD er lige som en lang række andre danske it-virksomheder godt i gang med at erstatte en del af de danske it-arbejdspladser med indiske.

Selskabet ser frem til at fordoble antallet af indere i løbet af de næste to år, fortæller topchef Lars Monrad-Gylling:

”Offshoring er i dag centralt for mange virksomheder, hvis de skal sikre sig de rigtige kompetencer og være konkurrencedygtige. Det gælder også for KMD, som gennem sin offshore aktiviteter med den indiske koncern Mahindra Satyam får tilført væsentlige kompetencer. KMD har siden samarbejdet startede i 2006 udbygget aktiviteterne, og vi har i dag lige over 200 indiske medarbejdere tilknyttet. Det er ikke usandsynligt, at det tal vil ligge på cirka det dobbelte om et par år,” siger han i en skriftligt svar til ComON.

Også hos CSC lyder meldingen, at indere og anden offshore it-arbejdskraft er et kompetent og billigt alternativ til danske it-folk – hvilket blandt andet er baggrunden for den igangværende konflikt med fagforbundet Prosa.

Det fortalte CSC-direktør Carsten Lind i et nyligt interview med ComON:

”Det er i dag accepteret, at man må have en vis blend-rate for at kunne være konkurrencedygtig,” siger han.

Blend-rate er den andel af mandskabet i et udviklingsprojekt, som består af billig offshore-arbejdskraft.

Socialdemokraternes, it-ordfører Yildiz Akdogan, vil nu tage sagen op med videnskabsministeren.

”Vi skal ikke konkurrere med indere og kinesere på løn, men på kompetence. Hvis situationen er den, at de kompetencemæssigt er kommet op på vores niveau, så er det alvorligt. Måske er vi ikke så gode, som vi selv troede,” siger hun.

It-ordføren vil foreslå videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen, at der iværksættes en gennemgang af uddannelsessystemet.

”Vi skal sikre os, at vi har de uddannelser, der kan give os de mest kompetente it-folk fremover,” siger hun.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere