Er Facebook skyld i syfilis?

Det hævder britisk rapport.

Facebook kan anklages for tidsspilde og privatlivs-krænkelse, men kan man også beskylde det sociale netværk for at være skyld i en opblomstring af kønssygdommen syfilis?

Det mener britiske forskere.

Beskyldningen er baseret på en noget simpel analyse af sygdommens spredning i lyset af Facebooks popularitet. I statistikken over syfilis-tilfælde i England kan man se, at der er en stor stigning i antallet af sygdomme i netop de tre områder i England, hvor Facebook nyder stor udbredelse: Sunderland, Durham og Teesside.

Det har fået Peter Kelly, der leder afdelingen for folkesundhed i Teesside, til at sige:

"Sociale netværk på nettet gør det lettere for folk at mødes for at have uforpligtende sex".

"I mine statistikker får jeg ikke oplyst navne på folk. Kun data. Og jeg kan se, at adskilige personer, der har sygdommen, har mødt deres partner via de sociale sider," siger Peter Kelly.

Beskyld telefonen
Den kontroversielle anklage får naturligvis ikke lov til at stå uimodsagt.

På Sydneys universitet siger forskeren Shailendra Sawleshwarkar, at man med samme argumentation kunne beskyllde telefonen eller andre kommunikationsmidler for at sprede kønssygdomme.

"I øjebikket virker det en anelse langt ude at kæde Facebook sammen med syfilis uden at kigge nærmere på personernes adfærd. Du skal lade være med at bruge kondom for at smitte andre, så det lader til, at det er det gamle budskab om at beskytte sig, der ikke slår i gennem," siger Sawleshwarkar.

Shailendra Sawleshwarkar mener, man skal vende argumentationen på hovedet, og bruge Facebook til at oplyse de unge mennesker om kønssygdomme, da det åbenbart er der, man bedst får fat i målgruppen.

Facebook har også selv kaldt syfilis-beskyldningen for latterlig og beskylder forskerne for at glemme forskellen mellem sammenhæng og årsagssammenhæng.

Læs mere hos Sydney Morning Herald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere