ComON 9: Regeringen kritiseres for dårligt hjemmearbejde

Hjemmearbejdspladser er et af de nye plus-ord for regeringen. Nye skatteregler skal øge antallet af hjemme-pc'er. Men kritikken hagler ned.

Regeringen har med forslaget om en ny hjemme-pc-ordning kastet sig ud i et minefelt mellem arbejdsmiljø, overenskomster og det store spørgsmål om fremtidens arbejdskultur.
Det scenarie, regeringen er forelsket i, er reduktion af transporttid, reduktion af kontorareal, individuel planlægning af arbejdstiden og større effektivitet. Men risikoen er øget arbejdsbyrde, mere stress og dårligere tid med familien, mener kritikerne.
Flere undersøgelser viser, at vi arbejder længere tid, hvis det konventionelle arbejdsliv suppleres med en computer og en bredbåndsopkobling i hjemmet.
- Både medarbejdere og ledere har en forventning om, at man kan træffes i alle døgnets vågne timer, hvis man er online derhjemme, siger arbejdsmiljøkonsulent i Ledernes Hovedorganisation Signe Tønnesen.

Hun bakkes op af Eva Bjerrum, der forsker i nye arbejdsmetoder på Center for New Ways of Working i Århus. Hjemmearbejde stiller store krav til den enkelte.
- Alt for mange virksomheder tager det lidt la-la og har ingen fornuftig strategi for, hvem der kan eller skal arbejde hjemme, siger Eva Bjerrum.
HK kalder det rent ud et klassisk eksempel på lovsjusk.

Resten af artiklen kan læses i IT-avisen ComON, der havner i postkassen hos abonnenterne fredag morgen. Her kan du se mere af det, du kan glæde dig til - eller hvad du mister, hvis du endnu ikke har tegnet abonnement:

Dansk biochip betyder hurtigere behandling
Det danske forskningsfirma Cantion er ved at udvikle en biochip med computerinterface, som kan erstatte laboratorieanalyser. Den billige engangschip kan tilsluttes en håndholdt computer og bruges til hurtig sygdomsdiagnosticering hos den praktiserende læge.

Udbrændte IT-medarbejdere
Det er stressende at arbejde i IT-branchen, mener IT-medarbejderne selv. Baggrunden for udbrændthed er et arbejdspres, som betyder at arbejdet ikke kan udføres tilfredsstillende. Tidspresset gør det umuligt at leve op til forventninger om såvel kvalitet som kvantitet i arbejdet.

Sun sagsøger Microsoft
Sun vil tvinge Microsoft til at fjerne Internet Explorer og .Net-platformen fra Windows.

Bredbånd fra Tele2
Stik imod tidligere udmeldinger vil svenske Tele2 alligevel sælge danskerne bredbånd.

Sony Ericsson klar til krig
Inden for fem år vil Sony Ericsson erobre mobilmarkedet - og i sidste uge trak selskabet våbnene frem.

Tegn abonnement
I øjeblikket kan du tegne abonnement på IT-avisen ComON for kun 99 kroner for et halvt år. Det er 20 numre af IT-avisen ComON.

  • Klik her - og tegn abonnement på IT-avisen ComON




  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Jobindex Media A/S
    Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere